Breaking news

Proteste împotriva bogaților

Milioane de cetățeni din întreaga lume, au protestat împotriva bancherilor și politicienilor.

Simultan au fost organizate proteste în 951 orașe din 82 de țări de pe Terra. Manifestanții au ieşit sâmbătă în stradă, pentru a protesta împotriva bancherilor şi politicienilor, pe care i-au acuzat că distrug economiile şi că, prin lăcomie şi o conducere proastă, au condamnat milioane de oameni la sărăcie.

Cei mai mulți protestatari au fost la Roma, unde manifestația a degenerat în violențe. Protestatarii au aruncat cu sticle incendiare într-o clădire a Ministerului de Interne  iar alţii au dat foc unor maşini, iar mulţi au spart geamurile magazinelor şi băncilor.

La Londra manifestanții au afișat bannere precum “Ocupaţi bursa”. Fondatorul WikiLeaks şi-a făcut loc printre protestatari, după care s-a urcat pe o scenă şi li s-a adresat manifestanţilor.

În Grecia, oamenii au protestat împotriva austerităţii, însă la Paris, protestele au fost parţial înăbuşite de întâlnirea miniştrilor de finanţe din G20.

În Madrid, oamenii au mărşăluit din piaţa Cibeles până la kilometrul zero al oraşului, cu bannere pe care scriau sloganuri precum “Ne sunt furate drepturile”.

Protestele au fost impresionante şi în Noua Zeelandă: în Auckland, cel mai mare oraş din ţară, peste 3.000 de oameni au scandat, au bătut în tobe şi au acuzat lăcomia corporaţiilor.

În Toronto (Canada), oamenii au scandat “Arestaţi-i pe cei 1%” sau “Nu mai ignoraţi tinerii, noi suntem viitorul vostru”.

Sute de oameni s-au adunat şi în Tokyo (Japonia), protestând împotriva armelor nucleare, dar cerând şi eliberarea Tibetului, iar în China oamenii au protestat împotriva companiei americane Apple.

La București, doar 50 de persoane s-au strâns sămbătă într-un parc din centrul Bucureştiului, în cadrul “Occupy Bucharest”. Aceștia au protestat pașnic, în țarcul pregătit de jandarmi.

Românii au afișat bannere cu texte precum: “Am 30 de ani şi datorii pentru 100!”, ” Indignarea nu e identitate! E un virus care se ia când deschizi ochii”.


>