Breaking news

Proteste de amploare la Chicago împotriva summitului NATO

Sute de persoane au ieșit pe străzile Chicago protestând împotriva summitului NATO, cerând eliberarea a trei militanţi acuzaţi de organizarea unui atentat.

Organizarea summitului NATO la Chicaco azi și mâine, nu a fost primit vu brațele deschise de localnici. Aceștia au ieșit pe străzi și au început să strige ”indignarea noastră, libertatea noastră sunt mai puternice decât închisorile voastre”.

Protestatarii au blocat circulaţia în cartierul de afaceri al oraşului, după care au încercat să se apropie de palatul congresului unde va avea loc summitul, în condiţii de înaltă securitate.

Un manifestant a fost reţinut după o altercaţie cu forţele de ordine. Alte mici grupuri de manifestanţi s-au deplasat în faţa domiciliului primarului oraşului Chicago, Rahm Emanuel.

Trei militanţi arestaţi miercuri seara au fost inculpaţi sâmbătă pentru că au plănuit un proiect de atentat împotriva sediului central de campanie al preşedintelui american Barack Obama din Chicago.

Până în prezent 14 persoane au fost reținute pentru incidente minore în urma maiultor manifestații deprotest împotriva NATO.

 

>