Breaking news

Protest spontan în Piața Romană. Oamenii cer demisia lui Sorin Oprescu

Protest spontan, vineri seară la Piața Romană din București, în semn de solidaritate cu familia copilului ucis luni, de maidanezi în Parcul Tei din București. Manifestanții cer demisia lui Oprescu.

protest spontan piata romanaAmânat de autorități, protestul care trebuia să devină legal, a devenit spontan, vineri seară la Piața Romană. Un grup de bucureșteni care doreau să protesteze legal față de tragedia produsă lui, cu Ionuț Anghel, ucis de câini, au primit refuzul Primăriei Capitalei pentru autorizarea manifestării.

Astfel că vineri seară, peste 200 de persoane au venit la un protest spontan la Piața Romană. Înarmați cu fotografia lui Ionuț Anghel, cu flori și lumânări, oamenii au protestat pașnic cerând autorităților locale și naționale să ia toți câinii de pe străzi.

Protestatarilor li s-au alăturat și părinții lui Ionuț Anghel. Aceștia au declarat că nu ei sunt organizatorii protestului spontan și că au venit din respect pentru cei care au venit să manifeste în solidar cu tragedia lor.

Mama lui Ionuț a spus că ar fi vrut să aibă șansa să discute cu Sorin Oprescu și să îi spună multe ca să-l determine să ia măsuri ferme și concrete.

Duminică, la prânz, un protest a fost aprobat de municipalitate, în Parcul Izvor, în alveola din fața Camerei Deputaților. Manifestarea de protest este organizată de Nadine.