Breaking news

Protest spontan la TVR. Angajații nu sunt de acord cu criteriile de concediere

Peste 300 de angajați ai TVR au declanșat un protest spontan în curtea instituției, nemulțumiți de concedieri.

Luni dimineață, peste 300 de angajați ai Televiziunii Române s-au adunat în curtea instituției, ca să protesteze față de sistemul de evaluare privind disponibilizările.

Angajații acuză presiuni din partea conducerii care îi obligă să semneze că sunt de acord cu disponibilizarea.

Reprezentanţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR – SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR, n.r.) au declarat pentru MEDIAFAX că acţiunea este spontană şi a fost declanşată în contextul în care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, administraţia Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a afişat pe site-ul intern al instituţiei comisiile care îi vor evalua pe angajaţii TVR în vederea aplicării planului de restructurare.

În timpul negocierilor cu administraţia TVR, reprezentanţii sindicatului au cerut ca numărul posturilor care vor fi desfiinţate în SRTv să fie mai mic decât cifra aprobată prin Hotărârea CA din 28 august.

Însă conducerea Televiziunii Române a acceptat doar 55 de posturi în plus faţă de schema organizaţională iniţială. În noua schemă organizaţională vor rămâne 2.395 de locuri de muncă, urmând să fie desfiinţate doar 872 de posturi, faţă de cele 962 propuse iniţial.

Angajaţii adunați la protestul spontan au strigat „Jos Săftoiu!” şi „Jos Consiliul de Administraţie!”.

Concedierea a 872 de angajați ai TVR este cuprinsă în planul de restructurare al Televiziunii Române care înregistrează pierderi de peste 140 milioane euro.