Breaking news

Protest spontan la Garda Finanicară București

Peste 100 de angajați ai Gărzii Financiare București protestează la această oră în fața instituției, nemulțumiți de faptul că au primit deciziile de concediere.

proteste_finanteAngajații Gărzii Finanicare București au declanșat un protest spontan în fața instituției pentru a-și manifesta nemulțumirea privind decizia de concediere.

În această dimineață 600 de angajați ai Gărzii din toată țara au primit notoficare cu privire la concediere. Încă din 17 iunie, Sorin Blejnar a anunțat că în următoarele 60 de zile 1.200 de angajați vor fi concediați, iar până la finele lui 2011, numărul acestora va ajunge la 2.000.

Am pornit o testare să vedem care sunt acei oameni care trebuie să plece. (…) Vor fi 1.200 de persoane (disponibilizate – n.r.) din Vamă şi Garda Financiară în următoarele 60 de zile“, a declarat Sorin Blejnar

ANAF va desfiinţa şi peste 550 de posturi de conducere, pentru a se putea încadra în coeficientul de 12%, respectiv cel mult 12 şefi la 100 de angajaţi.

La 1 iunie Guvernul a decis desfiinţarea unui număr total de 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate, a anunţat la acea dată ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.