Breaking news

Protest spontan al salariaţilor staţiei CFR Dorneşti

Pentru că nu și-au primit salariile restante, angajații CFR Dornești au declanșat luni un protest spontan care a dus la oprirea a trei trenuri.

Din cauza protestului salariaţilor staţiei CF Dorneşti a fost afectată circulaţia a 5 trenuri de călători, care au înregistrat întârzieri între 30 şi 360 de minute.

Conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA spune că a informat sindicatele feroviare, la sfârşitul săptămânii trecute, că transferurile bancare pentru plata salariilor se vor face la începutul acestei săptămâni.

Drept urmare conducerea CFR, spune că protestul spontan al salariaţilor staţiei CF Dorneşti nu este justificat, cu atât mai mult cu cât astfel de manifestări produc efecte negative care se repercutează tot asupra feroviarilor.

În acest moment reprezentanţii administraţiei şi partenerii sociali, desemnaţi de salariaţi pentru negocierea şi încheierea nolului Contract Colectiv de Muncă (CCM), poartă discuţii la nivel central referitoare la CCM 2012/2013.

Protestul spontan al salariaţilor staţiei CF Dorneşti a încetat la ora 17.30, fiind reluată circulaţia feroviară a celor cinci trenuri care au staţionat pe toată perioada protestului.

 

>