Breaking news

Protest masiv al ambulanțierilor. Arafat spune că sunt destule ambulanțe și că nu au motiv de protest

 Ambulanțierii au ieșit marți în stradă, la gemaul lui Raed Arafat pentru a cere salarii mai mari și ambulanțe noi. Șeful DSU dă vina pe semiconductori și spune că sunt detule ambulanțe în România.

Protestul ambulanțierilor este organizat de Blocul National Sindical împreună cu Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanță.
Blocul National Sindical atrage atenția că serviciile publice de ambulanță sunt #sabotate de către #DepartamentulPentruSituatiiDeUrgenta! Deși intervin în peste 90% din cazuri medicale urgente la nivel național, serviciile de #ambulanță au un parc auto deplorabil! Blocul Național Sindical a colectat date de la toate serviciile de ambulanță, cu ajutorul Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa”, care sunt mai mult decât îngrijorătoare și le pune la dispoziția opiniei publice.
❗️ Datele colectate de specialiștii Blocului Național Sindical arată că:
📍 în 2021, serviciile de ambulanța au acordat primul-ajutor în peste 3,5 milioane de cazuri de medicină de urgență (90,5%), în timp ce angajații SMURD au intervenit la doar 370 de mii de urgențe (10,5%)
📍 49% dintre ambulanțele din România au fost dotate cu aparatură medicală în urmă cu mai bine de 10 ani, în timp ce mai bine de jumătate din parcul auto al SMURD este aproape nou și a fost dotat cu aparatură medicală în ultimii 5 ani
📍 în ceea ce privește intervențiile efectuate cu personal medico-sanitar de specialitate la nivelul întregii țări, serviciile de ambulanță intervin în aproape 99% din cazuri, în timp ce SMURD s-a ocupat de 1,21% din cazuri
📍 serviciile de ambulanță se confruntă cu un deficit de personal uriaș. Mai bine de 9.700 de posturi nu sunt ocupate (43,34%)
Programul acțiunilor sindicale de mâine este următorul:
📍1. De la ora 10:00 – 12:00 în Piața Revoluției va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne / sediul Departamentului pentru Situații de Urgență.
📍2. De la ora 12:00 – 12:30 va avea loc marșul sindical, din locația Piața Revoluției în Piața Victoriei
📍3. De la ora 12:30 – 14:00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piața Victoriei.
❗️În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Național Sindical și FNSAR la discuții, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor, se va renunța la marșul sindical și la pichetarea Guvernului.
Raed Arafat a postat un mesaj pe facebook prin care acuză sindicalișii de manipulare și dezinformare: subiectul folosit de Federatia Sindicala Ambulanta ca fiind principalul motiv pentru protestele lor de maine, acuzand DSU ca ar sabota serviciile de ambulanta prin faptul ca nu s-au semnat contractele subsecvente de achizitie! Dezinformarfea si manipularea, in ce priveste sistemul national integrat de urgenta, au ajuns la cote fara precedent, iar in explicatiile de mai jos incerc sa clarific anumite aspecte astfel incat populatia sa aiba cel putin si explicatiile noastre. Nu DSU a creat criza semi-conductorilor, nu DSU a creat problemele de aprovizionare pe plan mondial dupa criza din ultimii doi ani si sigur nu DSU a creat haosul cauzat de agresiunea impotriva Ucrainei, ducand la o destabilizare foarte grava a pietilor, crescand costurile si crescand semnificativ perioadele de livrare. Faptul ca Federatia Sindicala Ambulanta a identificat DSU ca principalul dusman are alte motive si alte conotatii pe care nu le voi aborda acum. Sistemul integrat de urgenta are nevoie de intarire si de dezvoltare, nu de dezmembrare si distrugere, folosind motive false care ascund interese de grup si lipsa de intelegere a sistemului la anumite niveluri decizionale!

 

>