Breaking news

Protest la „Zidul Morții” din Suceava, unde și-au pierdut viața patru persoane

loading...

Peste 500 de persoane au protestat vineri seară pe DN 17 până la pilonul care susţine un pod al şoselei ocolitoare a Sucevei, supranumit “Zidul Morţii”.

protest la zidul mortiiMoartea unui tânăr de 21 de ani, i-a scos în stradă pe suceveni. Protestatarii suceveni s-au mobilizat pe o rețea de socializare după care adunat în parcarea unui hipermarket de la marginea oraşului. Iar de aici, cu lumânări aprinse în mâini, și cu pancarte pe care scria cu litere de-o șchioapă ”AICI SE MOARE”, au pornit într-un marş al tăcerii pe DN 17, până la Zidul Morţii.

Oamenii cer demolarea zidului construit în mijlocul Drumului European 85, la intersecţia cu şoseaua de centură a Sucevei, întrucât, în ultimii doi ani, patru oameni au murit după ce au intrat cu maşina în el.

Trebuia să o facem atunci când primii oameni au căzut victimă acelei soluţii complet aberante. Puterea civică ar trebui să dispună: Dărâmaţi zidul!”, a declarat un participant.

Protestatarilor li s-au alturat şi câteva dintre rudele celor care şi-au pierdut viaţa în accidentele care au avut loc aici.

”În ce s-au izbit? Într-un zid? Nu, doamnă! Într-o cetate s-au izbit! Aici este o cetate, oameni buni! Puneţi candele roată împrejur ca să semnalizeze, că nu au autorităţile bani!”, a declarat una dintre acestea.

Oamenii au aprins lumânări şi au depus flori la plăcile funerare, mărturie a tragediilor produse aici.

Ar trebui spulberat cu totul. Ar trebui tras proiectantul, arhitecţii, la răspundere pentru aşa ceva”, este de părere un alt participant.

Aşa ceva pe un drum european? Pe mijlocul drumului? Poţi să vezi în lumea asta aşa ceva? În unghi de 90 de grade. Îţi apare pur şi simplu în faţă. Vrei să mergi regulamentar şi îţi apare în faţă”, se plânge un cetățean.

Protestul pașnic, desfășurat în tăcere, vine la o săptămână de la accidentul în care un tânăr de 21 de ani din comuna suceveană Todireşti a murit după ce a intrat cu maşina în pilonul unui pod de pe şoseaua de centură a municipiului Suceava, poliţiştii stabilind că acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de ceaţă densă şi mâzgă pe carosabil.

În noiembrie 2012, alte trei persoane și-au pierdut viața după ce camionul în care se aflau s-a izbit în „Zidul Morţii”.

loading...