Breaking news

Protest la Spitalul Caritas. Angajații protestează împotriva desființării unității medicale

Peste 100 de angajați ai Spitalului Caritas din Capitală protestează la aceasă oră în curtea instituției împotriva măsurii Ministerului Sănătății de a desființa spitalul.

spitalul.caritasTimp de două ore, angajații își strigă nemulțumirea de faptul că sitalul va fi transformat în cămin de bătrâni și că o mare parte din cadrele medicale își vor pierde locurile de muncă. Doctorii și asistentele vor să știe care va fi cu exactitate soarta spitalului, în condițiile în care la Spitalul Caritas se nasc în fiecare an peste 2.500 de copii, iar situația financiară a unității este una foarte bună.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.
 
Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi  comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.