Breaking news

Protest la București, de solidaritate cu eleva Sabina Elena

Peste 200 de persoane s-au adunat sâmbătă după amiază la Universitate, în fața Teatrului Național pentru a protesta în solidar cu eleva româncă de la Covasna, Sabina Elena.

protest bucuresti anti-unguriÎnarmați cu bannere și steaguri tricolore, românii au scandat mesaje anti-unguri, nemulțumiți de faptul că Sabina Elena a fost amenințată cu moartea de colegii maghiar de la liceul din Covasna.

”Afară, afară, cu ungurii din țară”,„România te iubesc, eu pentru tine trăiesc”, ”Dacă Antonescu mai trăia, pe unguri îi omora”, așa sunau scandările colective ale celor adunați la Universitate.

Protestul de la Universitate vine după ce vineri, un grup de elevi români de la liceul din Covasna unde a avut loc incidentul cu bentița tricoloră, au refuzat să intre la ore. Și după alte proteste de solidaritate cu Sabina Elena, desfășurate la Brașov și Pitești.

Bucureștenii veniți la protestul de la Universitate s-au declarat extrem de deranjați de faptul că în țara lor, o minoritate le interzice să poarte însemnele naționale.

>