Breaking news

Protest de amploare în Valea Jiului. Peste 5000 de mineri au ieşit în stradă

Peste 5.000 de mineri au ieşit azi în stradă, în cea de-a treia zi de proteste din Valea Jiului, cerând salarii mai mari.

Nemulţumiţi de faptul că actualul ministru nu respectă protocolul încheiat cu fostul ministru Ariton, minerii reuză să intre în subteran.

Minerii au ieşit pe strată scandând lozinci împotriva Guvernului. Ortacii cer salarii mai mari şi spor de pericol. Câţiva dintre protestatari au devenit violenţi şi au încercat să rupă cordonul de jandarmi.

Ortacii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani cer Ministerului Economiei majorarea sporului de periculozitate, de la 600 de lei la 700 de lei, şi creşterea preţului cărbunelui livrat producătorilor de energie.

Protestul a început în faţa Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, după care minerii au început să plece în marş  pe străzile din localitate, scandând lozinci împotriva Guvernului.

Mineri care participă la marşul de protest din Petroşani se îndreptau miercuri în jurul orei 13,00 spre ieşirea din oraş, jandarmii încercând pentru câteva momente să îi convingă să nu se deplaseze spre Defileul Jiului. În acel moment s-au iscat câteva îmbrânceli cu forţele de ordine, dar liderii de sindicat au reuşit să calmeze spiritele şi au ajuns la o înţelegere prin care coloana să se deplaseze până în zona cartierului Livezeni la marginea oraşului Petroşani spre podul de peste Jiu.

Marţi seară, Ministerul Economiei a anunţat printr-un comunicat de presă, faptul că începând de azi va începe să plătească banii pentru mineri. Însă ortacii nu mai cred în vorbe şi sunt decişi să continue protestele pân în momentul în care vor primi efectiv banii în mână.