Breaking news

Protest cu târnăcoape la Parlamentul României

Un grup format din 50 de activiști Greenpeace, înarmați cu târnăcoape, au sărit gardul în curtea Parlamentului României, ca să protesteze împotriva Roșia Montană.

protest cu tarnacoape la parlamentImediat ce au sărit gardul Palatului Parlamentului, în zona dinspre Piața Constituției, activiștii au început să sape gropi în pământ cu ajutorul târnăcoapelor. După care au afișat bannere împotriva exploatării aurifere de la Roșia Montană.

Activiștii nu au putut să protesteze prea mult timp, întrucât au fost imediat înconjurați de jandarmii care păzeau porțile laterale ale gardului. În scurt timp forțele de ordine au primit întăriri din partea colegilor și i-au luat pe protestatari și i-au dus cu duba la poliție pentru a-i legitima și amenda.

Protestatarii din curtea Parlamentului României sunt membri ai Greenpeace Cehia. Printre aceștia se aflau și câțiva activiști români.

Greenpeace România a postat în scurt timp pe pagina de Facebook mai multe fotografii cu activiștii care săpau pământul din curtea Parlamentului.

Potrivit informațiilor publicate de pe pagina de facebook, cei 50 de activiști din 10 țări au săpat simbolic după aur.

>