Breaking news

Protest cu incidente în curtea combinatului Oltchim

O parte din angajații Oltchim au venit miercuri în curtea combinatului, cerându-și salariile

Aproximativ 500 de angajaţi ai Oltchim au reluat miercuri dimineaţă, protestele în faţa pavilionului administrativ al unităţii.

Oamenii cer plata slariului restant cât și repornirea activității combinalului.

În jurul orei 11:00, mai multe persoane nerecunoscute ca făcând parte din angajaţii combinatului au fost reţinute şi legitimate de jandarmii aflaţi la faţa locului după ce au afişat pancarte pe care era scris „Oltchim nu este OTV” .

În jurul orei 11.00, majoritatea muncitorilor de la Oltchim s-au retras în secţii, după ce au primit promisiunea că până vineri vor primi tichetele de masă, iar până pe 5 octombrie vor primi avansul pe luna august.

După ce muncitorii de la Oltchim s-au retras în secţii, în curte au mai rămas 20 de persoane cu pancarte, pe care aveau scrise mesaje împotriva guvernului Ponta şi a lui Dan Diaconescu. Jandarmii au intervenit şi au încercat să-i disperseze. Se pare că printre cei 20 de oameni se aflau şi persoane din afara combinatului, care nu erau angajate la Oltchim. Unul dintre protestatari rămaşi în curte a declarat că este angajat al Metchim, una dintre companiile de pe platforma chimică şi la care nu s-au plătit salariile de patru luni de zile.

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, spune că salariaţii de la Oltchim nu mai au încredere în guvernanţi şi că oamenii şi-au pierdut toate speranţele.

Oparte dintre angajaţi iau în calcul varianta de a veni la Bucureşti pentru a protesta la Ministerul Economiei.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Şi la Arpechim, circa 300 de persoane au protestat, întrucât nu șiau pierdut salariile, întrucât activitatea lor depinde de producția Oltchim.