Propun privatizarea președenției și a guvernului României

Pornind de la declarația lui Băsescu cum că statul deține monopolul pe sistemul medical de urgență, propun ca administrația prezidențială și guvernul să fie privatizate.

De ce să spargem monopolul în sistemul medical de urgență și la președenție și guvern să aibă exclusivitate doar Băsescu și cu Boc? Băsescu a reușit performanța ca în doar 10 zile din noul an să provoace un scandal monstru în România.

După ce l-a jignit și hulit pe Raed Arafat luni seară, fondatorul SMURD și-a dat demisia marți, din funcția de subsecretar de stat de la Ministerul Sănătății. Nici nu se uscase bine cerneala pe demisie, că Băsescu l-a chemat la Cotroceni pe traseistul politic și mai nou pupinbăsist, medicul-deputat UNPR, Tudor Ciuhodaru.

Cât ai clipi din ochi l-a făcut pe loc consilier ”onorific” al Ministrului Sănătții pe partea de medicină de urgență. Adică imediat i-a găsit un înlocuitor lui Arafat. Pentru că nu putea să îl facă direct subsecretar de stat pentru că deține și funcția de deputat, Băsescu a inventat o nouă funcție, cea de consilier onorific.

Prin intermediul unei legi, Băsescu vrea să pună pe butuci sistemul medical de urgență. La unison toți specialiștii spună că acest sistem este singurul lucru bun din sănătate și chiar din România. Și în dulcele grai românesc, Băsescu vrea să îl distrugă așa cum a făcut și cu flota și cu educația.

Mai exact, Băsescu vrea ca firmele private de el știute, să facă profit din banii destinați asigurării medicinei de urgență. În fiecare an sumele alocate urgențelor medicale sunt insuficiente. Personalul de pe ambulanțe efectuează sute și mii de ore suplimentare neplătite, lucru care la firmele private care ar intra în sistem nu s-ar întâmpla.

Niciodată o firmă privată nu va băga benzină din banii personali pentru ca salvarea să meargă la o urgență dacă plafonul alocat pentru luna respectivă s-a epuizat. Și unde mai pui că cu același buget ca și până acum ar urma să funcționeze sistemul de urgență dar în care să intre și privații.

Pentru că scopul firmelor comerciale este doar profitul, serviciile medicale prestate de acestea vor fi mult mai costisitoare decât cele prestate de ambulanța de stat. Automat, cu aceiași bani se vor trata mai scump mult mai puțini pacienți.

Miza cea mare a implementării acestui proiect de lege îl reprezintă banii asiguraților din sănătate care ar urma să intre în conturile firmelor băieților deștepți pentru că așa vrea Băsescu.

Sistemul medical de urgență face parte din siguranța statului în caz de calamități, dezastre accidente colective, s.a.m.d. Ce se întâmplă cu o firmă care intră în sistem și după doi sau trei ani dă faliment?! Sistemul este destructurat, totul se transformă într-o degringoladă generală. Firmele nu oferă garanția calității și a seriozității, mai ales în România.

În prezent există deficit de personal în medicina de urgență. Apariția operatorilor privați va face ca mare parte din personalul de la ambulanță și SMURD să migreze către privați, atrași fiind de salariile mult mai mari. Prin acest proces se va ajunge ca în doi sau trei ani, să dispară sistemul medical de stat în detrimentul privaților.

Băsescu vrea să dea sistemul de urgență pe mâna unor samsari care urmăresc să facă doar profit din necazul românilor.

>