Breaking news

Pronospot sau pariuri sportive? Care sunt diferențele

loading...

Jocurile de noroc sunt la mare căutare în România. Avem 14.000 de case de pariuri și 15 agenții cu păcănele. Interesul pentru fenomen a crescut exponențial în ultimul deceniu, iar în prezent, în era internetului, sălile de jocuri de cartier încă sunt la mare căutare. Ce-i drept, pandemia a determinat o migrare masivă spre online, însă lucrurile ar putea reveni la normal în următoarele luni.

Atunci când vine vorba de fotbal, se spune că România este țara cu 20 de milioane de selecționeri. Întrucât pasiunea pentru sport și mai ales pentru fotbal este atât de mare, nu trebuie să ne mire că și interesul față de pariuri sportive este atât de mare.

Înainte de apariția primelor case de pariuri din România, în anii 90 se putea juca numai Pronosport. Apoi, înainte de intrarea în mileniul al treilea, a apărut și agenția Horizont. Acela a fost primul contact al românilor cu pariurile sportive așa cum le cunoaștem cu toții astăzi, adică cu miză, cu cote și cu bilete personalizate. În continuare, vă vom prezenta cele două forme de joc.

Despre jocul Pronosport

Mulți dintre microbiștii trecuți de vârsta de 35 de ani au jucat cel puțin odată în viață la Pronosport. Este vorba despre un joc de predicții pe meciuri de fotbal organizat de Loteria Română, care presupune alegerea rezultatului final al celor 13 meciuri selectate de operator. De regulă, este vorba despre meciuri din campionatul italian de fotbal, Serie A, și de meciuri din primul eșalon al fotbalului iberic, LaLiga.

Jocul este organizat săptămânal, atunci când etapele din campionatele respective se dispută. Este foarte simplu de jucat, în sensul că se alege un simbol la fiecare dintre cele 13 partide: 1, X sau 2 și se plătește prețul variantei de 6 lei și taxa de bilet de 0.5 lei. Există însă și varianta de a juca un sfert din valoarea de bază.

Câștigul potențial este dat de fondul total de câștiguri, care este cuprins, de cele mai multe ori, între 5.000 lei și 75.000 lei. Premiile se împart între cei care nimeresc 11, 12 și 13 pronosticuri, iar dacă niciunul dintre participanți nu nimerește aceste combinații, categoriile respective de câștiguri se reportează.

Despre casele de pariuri sportive

Pariurile sportive, în prezent, reprezintă o industrie uriașă, care s-a dezvoltat într-un ritm amețitor în ultimii ani. Dacă la începutul anilor 2000 se putea paria în România la agențiile Horizont și Astra, acolo unde existau destul de puține opțiuni de pariere și limite în ceea ce privește combinarea partidelor din anumite campionate pe un singur bilet, astăzi avem parte de o ofertă extrem de diversificată.

Operatorii de pariuri online se întrec în a-i atrage pe jucători, așa că lansează tot felul de funcții, bonusuri, promoții și propun sute de tipuri de pariuri în oferta pentru evenimentele sportive de top. Prin intermediul avantajelor oferite de casele de pariuri online, printre care enumerăm lipsa taxelor la plasarea biletelor, posibilitatea de a paria live, de a viziona meciurile și de a închide pariurile înainte de termen, printre altele, s-au dezvoltat numeroase strategii și sisteme inedite, cum ar fi Easy Money sau Minutul Următorului Gol – strategii care, nu pot fi jucate în offline.

Pe lângă asta, la pariuri sportive se pot plasa bilete cu pronosticuri individuale, dar și sisteme și alte tipuri de combinații, iar miza este variabilă, lucruri care permit modelarea riscului.

Pronosport vs pariuri sportive

Pronosport este un joc destinat în special microbiștilor care speră să dea lovitura într-o bună zi, punând mâna pe un premium consistent, însă este mai de grabă o distracție de tipul celei pe care o obține o persoane care rezolvă integrame sau sudoku. Șansele reale de câștig sunt de ordinul zecilor și sutelor de mii, așa că nimeni nu joacă Pronosport cu gândul de a generat venituri în mod constant.

Atunci când vine vorba despre pariuri sportive, lucrurile se schimbă. Acestea permit atât plasarea biletelor de tip Pronosport, oferind posibilitatea de a adăuga până la 20-30 de selecții pe bilet (în funcție de agenție), dar și de a plasa, spre exemplu, o sumă de 5.000 RON pe o victorie a lui Real Madrid în fața ultime clasate din campionat, care presupune un risc minim și un câștig modest.

Așadar, foarte mulți pasionați de pariuri joacă bilete agenții precum Fortuna Bet (acolo unde se oferă și bonus pentru pariuri multiple) cu mai multe pronosticuri decât la Pronosport, însă, de regulă, aceștia aleg și alte tipuri de pariuri, cum ar fi Sub/Peste 2.5 Goluri, Ambele Marchează, Șansă Dublă 1X/X2/12 și așa mai departe.

În concluzie, pariurile sportive sunt indicate pentru pariorii care speră să câștige mai des, în timp ce Pronosport este o variantă ceva mai demodată, care se pretează numai celor care vor să-și umple timpul analizând meciurile din fotbalul italian și cel spaniol.

loading...