Breaking news

Promovabilitate BAC 2012 de doar 44,26%

După rezolvarea contestațiilor, promovabilitatea la bacalaureat 2012, a crescut la 44,26%.

Vineri, s-au afișat în toată țara rezultatele contestațiilor de la BAC și implicit promovabilitatea finală la nivel național. Astfel că față de 2011, în acest an promovabilitatea a scăzut de la 45,72% la 44, 26%, adică cu 1,46%.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vede totuși partea plină a paharului și spune că media notelor din acest an este net superioară sesiunii din 2011.

Promoția curentă are o pondere mare de medii cuprinse între 7 și 8. De la 43,04% la 44,26% este o creștere în limite normale după procedura contestațiilor, ceea ce mă face să cred că este un rezultat corect”, a spus Ecaterina Andronescu.

Minsitrul i-a sfătuit pe viitorii candidați la Bac să susțină examenul maturițății în anul absolvirii liceului, arătând că, distanța dintre terminare liceului și susținerea examenului de Bac nu face decât să le micșoreze șansele de promovare.

Promovabilitatea cea mai mică s-a înregistrat la liceele cu profil tehnologic, fapt ce determină ministerul să ia în calcul introducerea bacalaureatului diferențiat.

Cei care nu au promovat bacalaureatul în sesiunea din vară, mai au o șansă în acest an în BAC-ul din toamnă.