Breaking news

Proiectul Prima Casă va fi transformat în proiectul Noua Casă

Din 2013, Proiectul Prima Casă va fi transformat în proiectul Noua Casă, putându-se astfel să se cumpere doar locuințe noi prin intermediul creditelor bancare garantate de stat.

Potrivit proiectului de guvernare al Cabinetului Ponta II, Proiectul Prima Casă va fi transformat în proiectul Noua Casă, adresat doar pentru achiziţionarea de locuinţe noi.

Programul „Prima Casă“ a fost lansat în vara anului 2009, în contextul crizei economice, de Guvernul Boc, cu scopul de a ajuta atât tinerii să-şi cumpere o locuinţă (nou-construită sau veche), cât şi să stimuleze piaţa imobiliară, aflată în scădere.

Treptat, programul guvernamental s-a schimbat în funcţie de cerinţele pieţei imobiliare şi ale sectorului bancar, ajungând, în cele din urmă, să se achiziţioneze, prin intermediul acestui program, şi a doua casă.

La acest moment, prin program sunt acordate garanţii bancare atât pentru locuinţe noi sau aflate în fază de construcţie, cât şi pentru case vechi.

Pentru 2013, Guvernul a decis recent ca programul „Prima Casă“ să continue, dar cu garanţii emise în limita diferenţei rămase neutilizate din plafonul alocat pentru acest an.

>