Breaking news

Proiecte româneşti în finala concursului ”Think Privacy”

privacyRomânia are trei proiecte nominalizate în finala competiţiei europene „Think Privacy” „Gândeşte-te la Intimitatea ta”. Reprezentanţii echipelor sunt invitaţi la Parlamentul European de la Bruxelles unde vor participa, alături de Vivianne Reding, Comisarul european pentru Societate Informaţională şi Media, la ceremonia de premiere şi evenimentul ”Data Protection Day” din 28 ianuarie 2010.

”Are You in control”, ”No escape” şi ”Identity Theft” sunt proiectele româneşti pe care juriul european le-a nominalizat ca fiind printre cele mai bune. Concursul, ajuns anul acesta la a doua ediţie, a avut ca obiectiv conştientizarea necesităţii de protejare a datelor şi a vieţii private în mediul virtual.

Câştigătoarea primei ediţii a acestui eveniment european, din ianuarie 2009, a fost România cu filmul „ID” realizat de elevi ai liceului „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, juriul considerând că această creaţie a surprins cel mai bine riscul şi consecinţele neprotejării datelor personale în mediul online.

Competiţia ”Think Privacy” este organizată la nivel european de către European Schoolnet şi Microsoft, cu sprijinul instituţiilor academice şi guvernamentale, sub patronajul Consiliului Europei. La nivel naţional, evenimentul este promovat de către Consorţiul Sigur.info format din Organizaţia „Salvati copiii” România ca şi coordonator naţional, Positive Media şi Centrul FOCUS, Centrul Român pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual.

Câştigătorii concursului ”Think Privacy” vor fi desemnaţi de un juriu ce include specialişti în educaţia şi protecţia datelor, un membru a Parlamentului European, un reprezentant al tinerilor şi un reprezentant al industriei IT. Reprezentanţii celor trei echipe câştigătoare vor petrece trei zile la Bruxelles unde vor participa la un workshop despre producţia video, vor vizita centrul tehnologic Microsoft din Bruxelles şi vor primi premii constând în console Xbox, precum şi premii în bani pentru achiziţionarea de echipamente pentru şcoala sau organizaţia lor.