Breaking news

Profilul lui Rick Perry. Cine este republicanul care vrea să-l dea jos pe Obama?

Rick Perry a anunţat printr-un purtător de cuvânt că îşi doreşte să fie desemnat candidat prezidenţial în 2012 din partea Partidului Republican. Acesta trebuie să fie ales întâi în interiorul partidului, după un lung şir de dezbateri publice, televizate.

Rick-Perry-sua-candidat-2012-presedinte-guvernator-alegeriJames Richard “Rick” Perry este născut la 4 martie 1950, iar în prezent este guvernatorul statului Texas. Rick Perry este republican şi a devenit guvernator al Texasului în decembrie 2000, când George W. Bush şi-a dat demisia pentru a deveni preşedinte al SUA. În prezent, Perry este cel mai longeviv guvernator, ocupând această funcţie timp de aproximativ 11 ani, neîntrerupt.

Perry sprijină pedeapsa cu moartea. În timpul guvernării sale a aprobat personal execuţia a 234 de condamnaţi, cea mai recentă execuţie aprobată desfăşurându-se miercuri, 10 august 2011.

Despre fenomenul încălzirii globale, Perry consideră că nu există dovezi ştiinţifice solide în acest sens, astfel încât este un susţinător al surselor tradiţionale de energie, petrolul aflându-se printre acestea.

Guvernatorul nu a susţinut ridicarea barierei de la graniţa SUA cu Mexicul, considerând că imigraţia ilegală ar fi redusă în mod eficient prin distribuirea de trupe de-a lungul frontierei.

În octombrie 2007, în ciuda viziunilor diferita asupra politicilor sociale, Perry l-a susţinut pe Rudolph Giuliani, în cursa pentru desemnarea candidatului republican la alegerile din 2008.

Referitor la Israel, în cadrul unui interviu, Rick Perry a declarat: “Sunt una dintre persoanele care au convingerea fermă că această ţară a fost dată oamenilor lui Israel cu mult timp în urmă, de Dumnezeu, iar asta este voia lui”.

Perry se opune oricărui fel de recunoaştere legală a căsătoriei sau a parteneriatelor dintre persoanele de acelaşi sex, deşi în ultimele luni mai multe sondaje întreprinse la nivel federal au arătat că peste 51% dintre americani susţin recunoaşterea dreptului la căsătorie deplină pentru cuplurile gay. Până în 2002 inclusiv, Rick Perry s-a luptat pentru a menţine în vigoare, în Texas, “legea împotriva sodomiei dintre persoanele de acelaşi sex”. Un an mai târziu, legea pe care Perry o aprecia ca fiind “adecvată” a fost abolită de Curtea Supremă a SUA.

Perry pledează pentru o “fiscalitate conservatoare”. Aşa numitul sistem fiscal “conservator” prevede impozite şi taxe cât mai mici, dar plătite în mod egal. Acest lucru înseamnă că greul taxării şi al impozitării revine pe umerii celor din clasa de jos şi a celor din clasa de mijloc, în timp ce deţinătorii marilor averi se bucură de relaxare fiscală.

Mai jos puteţi urmări un interviu cu Rick Perry. Reporterul îl întreabă dacă îl intimidează ceva când se gândeşte că ar putea candida la preşedinţia Statelor Unite ale Americii. Rick Perry răspunde simplu – “Nu”. Interesant de urmărit este expresia facială din momentul în care dă acest răspuns. Privirea sa “pătrunzătoare” din momentul răspunsului aminteşte sau nu de George W. Bush?

valentin.spinu@exclusivnews.ro