Breaking news

„Profi” va ataca în instanță amenda de 3 milioane euro, aplicată de Consiliul Concurenței

Compania Profi Rom Food SRL va contesta în instanță decizia Consiliului Concurenţei cu privire la amenda de 3 milioane de euro, aplicată pentru fixarea preţurilor de vânzare cu amănuntul a legumelor şi fructelor.

profifoodDupă o anchetă ce s-a desfășurat timp de un an și jumătate, Consiliul Concurenței a constatat că SC Interfruct SRL, SC Albinuţa Shops SRL şi SC Profi Rom Food SRL,  au încheiat o înţelegere prin care furnizorul Interfruct stabilea preţurile de vânzare la raft a legumelor şi fructelor comercializate prin magazinele din reţeaua Profi din Bucureşti, aparţinând detailiştilor SC Albinuţa Shops srl si SC Profi Rom Food srl.

În replică, reprezentanții Profi Rom Food SRL declară că amenda a fost aplicată în mod greșit și că vor ataca în contencios adminstrativ sancțiunea alicată de Consiliul Concurenței.

Acțiunile PROFI și Interfruct nu au încălcat nicio prevedere din legislatia de concurentă, iar Consiliul Concurenței a ignorat probele aduse de noi în acest sens, atât pe parcursul investigațiilor, cât și în cadrul audierilor. Mai mult decât atât, Consiliul Concurenței a stabilit nivelul amenzii cu încălcarea propriilor reguli de determinare a sancțiunilor. De aceea, ne rezervăm dreptul de a contesta această decizie în justitie.”, se arată în comunicatul de presă al Profi Rom Food SRL, remis exclusivNEWS.ro.

Directorul Profi a decarat că înțelegerea cu Interfruct a fost în avantajul clienților lanțului de supermarket-uri.

Activitățile noastre, ale celor de la PROFI, sunt permanent menite să ofere clienților noștri calitate mai bună la același preț, precum și alte beneficii. Plecând de la această politică, PROFI a stabilit cu Interfruct o relație care considerăm că a fost clar în avantajul clienților noștri, fără să aducă prejudicii terților,” a declarat Pawel Musial, Director General PROFI Rom Food.

Înţelegerea dintre Interfruct şi Profi s-a derulat pe o perioadă de un an, iar cea dintre Interfruct şi Albinuta pe o perioadă de 2 ani şi au avut ca obiect legumele şi fructele proaspete.

Consiliul Concurenţei a decis sancţionarea cu amendă a părţilor implicate, astfel: SC Interfruct SRL cu 1,8 milioane lei (aproximativ 400.000 euro), SC Albinuţa Shops SRL cu 2,6 milioane lei (aproximativ 600.000 euro) şi SC Profi Rom Food SRL cu 12,3 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro).

În anul 2007, SC Albinuţa Shops SRL a fost achiziţionată de SC Profi Rom Food SRL. În 2010, compania SC Profi Rom Food SRL a fost, la rândul ei, achiziţionată de Polish Gamma Group S.ar.l. din Luxemburg.