Breaking news

Profesorul de sport acuzat pentru viol a fost arestat pentru seducţie

Unde dai şi unde crapă. În timp ce instanţa de judecată l-a arestat preventiv pe motiv că ar fi sedus eleva de la Jean Monet, procurorii susţin că profesorul ar fi violat-o.

Judecătorii s-au pronunţat în favoarea arestării deşi din motivarea deciziei reiese faptul că profesorul de sport ar fi sedus-o pe elevă promiţându-i că o va lua de nevastă, nu că ar fi violat-o.

Magistrații, profesorul a vrut să-și pedepsească eleva pentru bogatul ei „palmares” sexual.

Practic judecătorul s-a pronunţat în baza altei infracţiuni, decât cea sesizată de procurorul de caz. Drept urmare profesorul de sport de la Liceul „Jean Monnet” ar putea depune o plângere penală împotriva elevei şi a tatălui său pentru că l-au acuzat de viol.

Oameni legii susţin că, atât timp cât reclamaţia de viol făcută de fată şi de tatăl ei la Secţia 1 Poliţie nu se susţine, Dan Vişan o poate acuza de mărturie mincinoasă.

„Odată ce încadrarea a fost făcută pentru sex cu un minor, profesorul are dreptul să depună plângere împotriva acuzaţiei de viol ce i s-a adus”, au precizat surse judiciare.

În acest caz Parchetul ar fi trebuit să îl cerceteze pentru seducţie nu pentru viol.

Totodată, judecătorii susţin că profesorul a obţinut actul sexual în condiţiile în care victima era în stare de ebrietate. Şi în această situaţie, încadrarea faptei se face la alt articol de lege la care nu fac referire procurorii în solicitarea lor, şi anume violul.

În urma unui raport medico-legal a reieşit faptul că tânăra ar fi făcut de bunăvoie sex anal cu profesorul.

Dan Vişan, profesor de sport la Liceul „Jean Monet” din Capitală se află după gratii, în arest preventiv pe motiv că ar fi violat o elevă de 17 ani, fiica unui magnat din Galaţi.