Breaking news

Produse naturale cu care să-ți recapeți energia

Temperaturile mici cu care ne-am confruntat în ultima perioadă ne-au redus energia. Soarele nu mai încălzește de mult cu putere, ba chiar în anumite zile nu mai răzbate printre nori. Din aceste cauze, corpul uman resimte frigul, iar nivelul energiei îi scade din ce în ce mai mult.

femeieA sosit vremea să îl ajuți puțin, suplimentând meniul zilnic cu câteva substanțe nutritive care să îl ajute să treacă mai ușor prin sezonul rece. Astfel, te vei feri și de răceli, dar vei avea și o stare generală bună în permanență. Află de mai jos cum îți poți păstra zâmbetul și în perioada rece a anului.

Începe dimineața sănătos

Nu sări direct din pat asupra unei cești de cafea, pentru aceasta nu conține foarte multe substanțe nutritive, deși e foarte importantă într-o alimentație corectă, pentru abundența de antioxidanți. Alege să-ți începi ziua cu o linguriță de miere de Manuka, în schimb, și de un pahar de apă la temperatura camerei, ca să îți pui metabolismul la treabă și să te energizezi de la prima oră. Nu sări peste micul dejun, chiar dacă nu ți-e foarte comod să mănânci dis-de-dimineață. Începe cu porții foarte mici de cereale integrale cu puțin lapte sau iaurt sau un ou fiert și un ceai, dacă simți că nu ți-e foame. Ușor-ușor, te vei obișnui să iei prima și cea mai importantă masă a zilei și reflexul se va păstra pentru restul vieții.

Mănâncă fructe cu duiumul

Cătina este o bombă de energie, când vine vorba de fructe de sezon. Pline de vitamina C, s-ar putea să ți se pară puțin prea acre, dar dacă le consumi împreună cu o linguriță de miere, nu vei mai simți gustul puternic. Le găsești în orice piață și le poți folosi în shake-uri, alături de alte fructe sau legume, sau în castronul de cereale, ori chiar le poți servi ca atare, sub formă de gustare. Te vei revigora și vei simți imediat cum corpul îți este invadat cu energie.

Semințe de chia

Declarate unul din superalimentele acestui deceniu, semințele de chia sunt unele din cele mai pline de nutrienți produse din lume. Sunt extrem de bogate în fibre, proteine, minerale, Omega 3 și vitamine. Unde mai pui că îți vor aduce și un raport mare de antioxidanți? Sunt ideale pentru o alimentație sănătoasă, mai ales dacă ți-ai propus să mai pierzi câteva kilograme.

O alimentație bazată numai pe produse sănătoase merge mână în mână cu un program de sport de la care să nu te abați. Medicii spun că jumătate de oră pe zi este suficientă pentru ca organismul tău să fie plin de energie, dar, să fim serioși, mereu se găsesc scuze sau ocazii să nu ne ținem de acest program. Măcar de două ori la fiecare șapte zile ai grijă, totuși, să ai grijă și de mușchii și articulațiile tale, mergând la sală sau făcând sportul tău preferat, cel puțin o oră. Nu uita să bei și suficientă apă, iar corpul tău îți va mulțumi, oferindu-ți energia de care ai nevoie.

sursa foto: pixabay.com