Breaking news

Produse “must have” pe timp de pandemie

O perioadă greu încercată pentru toată lumea a venit cu schimbări atât în modul de relaționare al oamenilor cât și din punct de vedere al unor obiceiuri zilnice.  Măsurile de siguranță, ce trebuie respectate cu strictețe, urmate de o amplă campanie de vaccinare, au rolul de a diminua riscul infectării oamenilor și de a opri un inamic periculos, așa cum este noul coronavirus.

În această perioadă de pandemie acțiunile noastre dar și obiceiurile de cumpărare s-au schimbat radical și am constatat că unele produse au devenit aproape indispensabile. Iată ce trebuie să avem în permanență în casă și asupra noastră pentru a avea o sănătate de fier și a ne feri de coronavirus:

  • Masca de protecție 

Aceasta a devenit un accesoriu fără de care nu avem voie să ieșim pe stradă, să intrăm într-un magazin, să ne plimbăm în parc și nu numai. Folosite înainte doar de către personalul medical, măștile de protecție au început să facă parte din garderoba noastră. Cele mai eficiente sunt cele cu straturi multiple, ce filtrează eficient particulele de aer și ne protejează atunci când cineva bolnav strănută sau tușește în prezența noastră. Cele mai uzuale sunt măștile medicale cu 3 straturi, de unică folosință, ce prezintă în partea superioară o lamelă metalică ce se adaptează formei nasului pentru o mai bună protecție. Aceasta trebuie așezată corect pe față și trebuie să acopere atât nasul cât și gura și se îndepărtează cu atenție atunci când nu mai este folosită sau necesită înlocuire.

  • Dezinfectantul de mâini

Acasă, la birou sau în deplasare, dezinfectantul de mâini nu trebuie să ne lipsească. Mai ales atunci când nu avem acces la apă curentă și săpun pentru o igienizare corespunzătoare a mâinilor. Acesta trebuie folosit după ce am coborât din mijloacele de transport în comun, după ce am vizitat o persoană bolnavă, înainte și după ce mâncăm, după ce folosim toaleta, după ce atingem animale și după ce am fost la cumpărături. Trebuie menționat faptul că un dezinfectant de mâini își face treaba eficient dacă mâinile nu sunt vizibil murdare, sau nu sunt pline de grăsime și produse chimice, precum pesticidele. 

Cum se aplică corect dezinfectantul pentru mâini?

În primul rând, pentru eficiență ridicată împotriva microbilor și virusurilor, acesta trebuie să aibă o concentrație de alcool de cel puțin 60%. Este ușor de folosit, turnându-se o cantitate destul de mică care se aplică pe mâini, pe degete și unghii, pe palme și dosul acestora, până la încheietura mâinii. Datorită concentrației ridicate de alcool soluția se va evapora rapid iar mâinile nu vor rămâne lipicioase. În cazul în care nu știi de unde să cumperi dezinfectanți pentru mâini avizați de către organele competente, de calitate și care garantează rezultate optime și eliminarea bacteriilor în proporție de peste 99%, vezi aici o gamă de produse generoasă, provenită numai de la producători de renume, ce face parte din portofoliul magazinului IgienaPHS.ro. Este bine să avem în permanență asupra noastră un dezinfectant de mâini, care să ne protejeze și cu care ne putem igieniza mâinile ori de câte ori este nevoie.

  • Mănușile de unică folosință

Acestea sunt recomandate a fi utilizate atunci când mergem la cumpărături și suntem nevoiți să atingem diverse produse, bani și cărucioare. Se recomandă utilizarea acestora de către personalul medical, de către personalul de curățenie, angajații în supermarketuri și nu numai. Acestea chiar acționează precum o barieră împotriva microbilor, protejând mâinile, fiind potrivite și atunci când facem curățenie în casă.  Mănușile se îndepărtează ușor, fără a intra foarte mult în contact cu suprafața lor. 

  • Dezinfectanții pentru suprafețe

Acasă sau la locul de muncă trebuie să ne păstrăm vigilența în ceea ce privește sănătatea noastră. Curățenia este esențială, urmată fiind, bineînțeles, de procesul de dezinfectare. Nu este încă dovedit științific cât timp rezistă coronavirusul pe obiectele din jur însă acestea trebuie să fie  igienizate corect pentru a elimina nu numai acest patogen ci și alte microorganisme ce pot fi dăunătoare sănătății. 

Astfel, poți începe procesul de curățenie prin ștergerea prafului și a mizeriei vizibile, din fiecare cameră. Accentul va cădea întotdeauna pe bucătărie pentru că este locul în care se gătește mult și se face deseori dezordine dar și pe baie, fiind o încăpere frecventată de toți membrii familiei. După ce curățenia de suprafață a fost făcută, se va începe cea profundă, prin utilizarea soluțiilor dezinfectante, cu o eficiență ridicată în eliminarea germenilor dăunători pentru sănătate. 

Alege întotdeauna dezinfectanți pentru suprafețe de calitate superioară, profesionali, ce pot fi folosiți ca atare sau în diluție și care îndepărtează până la 99% din microbi. Lasă produsul să acționeze pe suprafață până la 10 minute pentru o eficiență sporită, după care trebuie să ștergi cu o lavetă umedă sau să clătești cu apă.

Recomandarea noastră este să achiziționezi întotdeauna produse de la comercianți de încredere specializați pe produse de igienă și curățenie precum IgienaPHS.ro și producători certificați. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/y-bjqTUUw2Q

>