Breaking news

Produse expirate în supermarketurile bucureştene

hipermarketInspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, au descoperit, ieri, nereguli grave în opt supermaketuri şi hipermarketuri din Capitală. Acestea aveau la vânzare produse din carne stricată, fructe şi legume mucegăite, precum şi produse cu gramaj falsificat.

Comisarii au oprit şi retras de la comercializare 112 kg de produse alimentare expirate, în timp ce alte 511 kg de produse au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor.

Printre centrele comerciale amendate se numără Real Cotroceni, care va plăti 58.000 de lei pentru comercializarea cărnii expirate, G Market, amendat  pentru comercializarea de carne stricată, legume şi fructe mucegăite, precum şi Metro Cash&Carry, amendat pentru transportul, depozitarea, păstrarea şi expunerea la vânzare a peştelui fără asigurarea lanţului frigorific.

Nici  Carrefour, Selgros, Cora sau Kaufland  nu au fost găsite în regulă, astfel încât sancţiunile totale au ajuns la 210.200 de lei.

>