Breaking news

Procurorul Vlad Dumitru Cătălin, suspendat din funcție de către CSM

Vlad Dumitru Cătălin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, a fost suspendat din funcție de către CSM.

procurorii ancheteaza cu bibliaÎn şedinţa din data de 30 ianuarie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 30 ianuarie 2013, a domnului Vlad Dumitru Cătălin, procuror la PCA Bucureşti, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia.

Suspendarea din funcție a lui Vlad Dumitru Cătălin survine după extinderea anchetei în cazul procurorului de la Parchetul Tribunalului București, Tomiță Neagu, acuzat de luare de mită. El este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi primit mită un teren de la primarul localității Jilava.

Totul a pornit după un denunț al primarului din Jilava, el a spus că i-ar fi dat procurorului un teren, iar procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început cercetările.

Anchetatorii spun că procurorul Cătălin Dumitru Vlad ar fi primit un teren tot în localitatea Jilava, iar tranzacția ar fi încheiată prin intermediul mamei acestuia.