Breaking news

Procurorul Papici dezvăluie cum i-a făcut DNA dosar penal lui Liviu Dragnea

Celebrul procuror DNA, Lucian Papici, care în urmă cu doi ani șantaja un procuror ca să declare ce dorea el, dezvăluie cum DNA i-a făcut dosar penal lui Dragnea, pentru fraudarea referendumului.

lucian papiciDupă ce a fost schimbat înainte de vreme din funcția prelungită de șef al secției I DNA, Lucian Papici se apucă să acorde interviuri în care, fără să vrea, scapă găluște după găluște despre cum fabrică el dosare.

Papici a acordat un interviu revistei Kamikaze în care dezvăluie cum a pornit ancheta în cazul lui Liviu Dragnea în dosarul fraudării referendumului de demitere a lui Băsescu.

Eu eram în concediu în vara lui 2012 când Daniel Morar (pe atunci șeful DNA, n.r.) m-a sunat că trebuie să mă întorc neaparat din vacanță căci sunt informații copleșitoare din partea serviciilor cum că se pregătește o fraudă de proporții la referendum și că va trebui să facem o investigație preliminară. Nu mi-a prea convenit, dar am venit, eram șeful secției”, afirma Lucian Papici.

Adică cu alte cuvinte, DNA a început să fabrice dosarul de fraudare a referendumului, înainte cu ceva vreme ca acest lucru să se întâmple.

Papici își continuă povestea în interviul pentru kamicaze și mai scapă încă câteva găluște, spunând că în analiza dosarului Frauda la referendum au fost angrenați șase procurori, “jumătate din efectivele secției I”.

“Dintre aceștia, cel mai destoinic părea domnul procuror Gheorghe Bocșan, avea o viziune, părea foarte determinat. Încet-încet, ceilalți procurori au renunțat să se implice și a rămas doar colega Mariana Alexandru, adjuncta mea și procurorul Bocșan. Și procurorul Bocșan l-a pus pe Dragnea sub acuzare, a făcut învinuiri în dosar, ba chiar i-a zis lui Morar la un moment dat că oare n-ar trebui să-l ducă pe Dragnea la arestare preventivă! Deci părea foarte determinat să-și facă bine cercetarea”, explică Lucian Papici.

După care insinuează că Dragnea i-a făcut o propunere subliminală, adică o funcție înaltă, dacă o lasă mai moale cu dosarul, însă el are demnitate și onoare și nu putea să facă așa ceva: Mie mi s-a transmis ceva în sensul ăsta de către împricinat, într-un mod subliminal, onctuos, pe sub mustață. Aflase că urma să fiu chemat de Cazanciuc în biroul de la minister și-mi zice: „Domnul Papici, ce părere aveți de Robert?” (chiar așa i-a spus lui Cazanciuc, ca să arate ce apropiați sunt). Eu, ca să fiu civilizat, dar și ironic în același timp, îi răspund: „Da, e un om grozav.” La care Dragnea zice: „Să știți că Robert e un om care chiar se ține de cuvânt.” Ce a vrut să-mi transmită el în subtext? Că, dacă o las moale, aș putea să obțin o altă funcție. Or, eu nu pot să fac așa ceva.

Dacă fostul procuror Gheorghe Dumitru nu ar fi dezvăluit metodele securiste și ilegale ale lui Papici, de interogatoriu și făcătură a dosarelor penale, mai că l-am fi crezut pe sfântul Papici.

Au vrut să pună tehnică pe mine. Bineînţeles că am refuzat şi le-am spus că e sub demnitatea mea de magistrat să folosesc asemenea metode, să obţin probe prin asemenea metode ilegale, fiind interzise de lege. “Lăsaţi, domnu procuror, legea”, mi-a zis procurorul Papici. Am refuzat să port tehnică pe mine. Şi în acel moment mi-a spus că schimbăm foaia. Şi de aici a pornit tot calvarul”, a declarat Gheorghe Dumitru pentru Jurnalul Național.