Breaking news

Procurorul Max Bălășescu, condamnat la cinci ani de închisoare

Max Bălășescu, procurorul vrăjitoarelor Vannesa și Melissa, a fost condamnat marți de Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită și șantaj.

Procurorul Max Bălăşescu a fost prins în flagrant de procurorii DNA, pe 31 ianuarie în timp ce lua mită 80.000 de euro și 90.000 de lei de la unui din inculpaţii în Dosarul Vrăjitoarelor.

Maximilian Bălășescu, cel care le-a anchetat și trimis în arest preventiv pe vărjitoarele, Vannesa și Melissa, este acuzat de procurorii DNA că acerut 300.000 de euro șpagă, unuia din inculpații din dosarul vrăjitoarelor și ar fi primit doar 100.000 euro.

Surse judicitare au declarat presei că procurorul ar fi negociat suma de bani în toaleta Parchetului Ilfov.

Magistratul a cerut 300.000 de euro pentru ridicarea sechestrului din dosarul unui denunțător cercetat pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune. În schimb, Bălășescu a promis că va disjunge dosarul, în ceea ce-l privește pe denunțător și va dispune scoaterea acestuia de sub urmărirea penală.

Alături de procuror au mai fost reţinuţi şi Marian Cristian Ene şi Marian Simirianu, acuzaţi de complicitate la luare de mită. Aceștia au primit câte patru ani de închisoare cu executare.

Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.