Breaking news

Procurorul General şi SRI, s-au făcut de râs cu laba de urs

Autorităţile române s-au umplut de penibil joi, când au anunţat că au găsit în geanta unui chinez, pe Aerooportul Otopeni, un picior de om. După ce au analizat bucata din picior au constatat că era vorba doar de o labă de….urs.

Dacă pe Boldea nu au putut să îl oprească în ţară, serviciile secrete au vrut să-şi ia revanşa cu un chinez pe care l-au săltat pe motiv că avea în geantă o bucată dintr-un picior de om.

Ştirea cu piciorul de om găsit în valiza chinezului pe Aeroportul Otopeni s-a propagat cu viteza luminii în România şi nu numai, iar televiziunile de ştiri şi-au îngălbenit ecranele cu Breaking News-uri.

Stimata doamnă procuor general, Laura Codruţa Koveşi a ieşit pe televiziuni şi a anunţat că s-a autosesizat şi că a trimis forţe speciale la aeorport pentru o anchetă riguroasă.

Laura Codruța Koveși, procuror general al României, a dispus preluarea de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, a cauzei având ca obiect incidentul petrecut pe Aeroportul Henri Coandă în cursul zilei de astăzi, 29.03.2012, când controlul bagajelor de cală ale unui pasager de sex masculin, a dus la descoperirea unei părţi a membrului inferior al unei persoane. O echipă formată din polițiști de la judiciar din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române, experţi criminalişti din cadrul Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, medici legişti s-au deplasat la Otopeni pentru a efectua o anchetă„, se preciza joi în comunicatul de presă al Parchetului General.

Însă, declaraţia secretarului 2 al Ambasadei Chinei la Bucureşti, care a spus că piciorul de om era defapt o labă belită de urs, a umplut de penibil şi SRI şi pe Laura Codruţa Koveşi, procurorul general al României.

Cetăţeanul chinez a cumpărat de la un bărbat o labă de urs pe care voia să o vândă unui restaurant din Italia.

Mirobolanta labă de urs a fost descoperită de „competenţii” controlori de la Brigada Antiteroristă de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

În urma analizelor fragmentului găsit în bagajul chinezului, inclusiv antropologic, de laborator, şi serologic, s-a stabilit că fragmentul găsit în bagajul chinezului este de origine animală.

Din cauza faptului că unghiile lipseau, iar falangele nu erau conturate, făcând imposibilă stabilirea certă apartenenţei sale umane sau animale, analiza de laborator era singura în măsură să stabilească natura umană sau dimpotrivă să excludă natura umană.

A fost envoie de examinarea bucăţii de picior şi de către legiştii de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a certifica faptul că era vorba doar de o labă de urs.