Breaking news

Procurorul General al României, Laura Codruța Kovesi, acuzată că și-a plagiat teza de doctorat

loading...

Grupul de Investigaţii Politice  o acuză pe Procurorul general, Codruţa Kovesi de plagiat.

Procurorul României, Laura Codruța Koveși este acuzată de Grupul de Investigații Polițice(GIP) că ar fi plagiat teza de doctorat prin utilizarea de informații copiate de pe internet.

În luna decembrie 2011, Laura Codruţa Kovesi a susţinut la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, teza de doctorat cu titlul ”Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”.

GIP susține cu probe că această teză de doctorat este un plagiat de la cap la coadă.  GIP afirmă că prima frază din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi reproduce “cuvânt cu cuvânt, fără să citeze”, prima frază din studiul “Lupta societăţii organizate împotriva criminalităţii organizate” publicat de col. (r) prof. dr. Ion Dragoman şi drd. procuror Aurel Mihai Ciorobea în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” în nr. 2 din 2007, cu patru ani înainte ca Laura Codruţa Kovesi să-şi susţină teza de doctorat.

Autorii anchetei arată că Laura Codruţa Kovesi a copiat fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele lucrări cunoscute în domeniu, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar şi referate disponibile pe internet, pe site-uri specializate, precum: http://www.referate-scolare.ro/, http://www.referat.ro/, http://6profu.ro,
http://facultate.regielive.ro/ .

Potrivit GIP, Laura Codruţa Kovesi a copiat inclusiv pasajele în care formulează concluzii personale.

Grupul de Investigații Politice, cere ca autoritățile statului să demareze anchetă în acest caz și dacă plagiatul este dovedit să i se retragă titlul de doctor, primit cu calificativul “Magna Cum Laude”.

În replică la aceste acuzații, Procurorul general spune că nu este nimic adevărat și cere CSM să-i apere reputaţia în acest caz.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>