Breaking news

Procurorul General al României a solicitat o anchetă la DIICOT Galați

Fuga din România a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru fapte de corupție, se lasă cu o anchetă la DIICOT Galați.

Procurorul general al României, Codruta Kovesi a demarat o anchetă cu privire la măsurile dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Galați, în cazul deputatului Mihail Boldea.

„Obiectivul controlului dispus are în vedere stabilirea modalităţilor de valorificare a informaţiilor şi măsurile dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism ca urmare a monitorizării inculpatului Boldea Mihail pentru perioada cuprinsă între data de 16 martie 2012 – aducerea la cunoştinţă a învinuirii şi 22 martie 2012 – data emiterii mandatului de arestare în lipsă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Măsurile sunt luate de Kovesi ca urmare a dispariției lui Boldea din țară, tocmai la 4 zile distanță de ridicarea imunității în Parlament.

Deputatul Mihail Boldea a ramas, marți, 20 martie, fără imunitate parlamentară, ca urmare a votului din Camera Deputatilor. Boldea este acuzat de fals, uz de fals și înșelăciune. Potrivit procurorilor, el făcea parte dintr-o grupare de 22 de persoane din Galați, care a prejudiciat statul de aproape doua milioane de euro. Deputatul a reușit să părăsească țara, pe frontiera terestră ajungând în Turcia, unde procurorii DICOT i-au pierdut urma.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus, joi 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională.