Breaking news

Procurorul DNA, Lucian Papici șantaja învinuiții pe care-i ancheta ca să declare cum dorea el

Celebrul procuror DNA, Lucian Papici care a provocat scandal în sânul USL dar și între Ponta și Băsescu, șantaja persoanele pe care le ancheta ca să le determine să declare ce dorea el.

lucian papiciLucian Papici i-a propus Irinei Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, să declare că i-a dat mită lui Năstase și astfel o scoate de sub urmărirea penală.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Irina Jianu în faţa Completului de 5 al Înaltei Curţi, la audierea din dosarul „Zambaccian”.

Trocul era simplu: dacă declara că Năstase a primit mită de la ea, Irina Jianu va fi scoasă de sub urmărire şi găsită nevinovată. 

Emil Jianu şi Roxana Jianu, soţul şi fiica Irinei Jianu, au vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre mărturia mincinoasă propusă fostei şefe a Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Prima oară i s-a propus să spună ceva despre domnul Sechelariu. Tot domnul Papici i-a propus. Apoi i s-a propus să spună despre domnul Năstase(…). Eu cred că roata se întoarce. Nu cred că în momentul în care faci o nedreptate, îţi va fi bine. (…) Mărturia cerută era una mincinoasă, iar mama nu a fost de acord”, a spus fiica Irinei Jianu.

Întrebată de ce crede că mama ei nu a depus o mărturie mincinoasă, alegând astfel să meargă la închisoare, Roxana Jianu a spus că mama sa şi-a ghidat în viaţa după anumite principii.

Metoda procurorilor, după părerea mea, este una de şantaj. În momentul în care intri într-o astfel de formă de şantaj poţi să nu mai scapi, fiindcă ţi se va cere din nou şi din nou ceva„, a spus Roxana Jianu, într-o intervenţie telefonică la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

Fiica Irinei Jianu a spus că a făcut o cerere la CEDO, după primirea motivării din dosarul „Trofeul Calităţii” și că cererea a fost admisă.

Mihai Gâdea a prezentat miercuri seară, telespectatorilor, la „Sinteza Zilei” , o înregistrare audio care demonstrează că procurorul Lucian Papici este un maestru al ameninţărilor.

Într-o discuţie purtată între Lucian Papici şi denunţătorul dintr-un dosar, Gheorghe Dumitru, se vede clar faptul că DNA fabrică dosare.

Procurorul îi explică lui Dumitru ce anume trebuie să facă, adică doar ceea ce s-a convenit, şi să meargă pe varianta agreată de anchetatori.

În plus, Papici îl ameninţă, mai mult sau mai puţin voalat, pe Gheorghe Dumitru, în cazul în care acesta nu va declara ceea ce trebuie.