Breaking news

Procurorul Cismaru Dumitru, sancționat disciplinar de CSM

Procurorul Cismaru Dumitru din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost sancționat disciplinar de către CSM.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis miercuri,  în parte acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru procurori împotriva procurorului Cismaru Dumitru din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CSM a aplicat domnului procuror Cismaru Dumitru sancţiunea disciplinară prevăzută de dispoziţiile art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată că modificările şi completările ulterioare, constând în avertisment pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. f) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată prin Legea nr. 24/2012„, se arată în comunicatul de presă al CSM.

Procurorul a fost sancționat disciplinar pentru că a refuzat nejustificat să îndeplinească o îndatorire de serviciu.

Mai exact, a refuzat să-l ancheteze disciplinar pe Florin Roman, un procuror de la Arad care s-a solidarizat cu protestatarii de la Universitate.

procurorul Cismaru s-a solidarizat cu magistratul din Arad și a transmis o scrisoare deschisă Consiliului și întregului sistem judiciar, prin care și-a exprimat nemulțumirea față de cele întâmplate în sistem.

Atitudinea magistratului Cismaru nu a fost pe placul plenului CSM, prezidat de judecătoarea Alina Ghica și secondată de Oana Hăineală șefa Secției de procurori, care la data de 7 februarie 2012, a decis, în unanimitate, revocarea procurorului Dumitru Cismaru din funcția de inspector al Inspecției Judiciare a CSM.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori poate fi recurată în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

>