Breaking news

Procurorii lui Pivniceru vor primi aviz din partea CSM abia pe 22 noiembrie

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat joi că se va reuni abia pe 22 noiembrie pentru a da un aviz în cazul propunerilor Ministrului Justiției cu privire la noii șefi ai Parchetului General și DNA.

CSM începe să tragă de timp astfel încât avizul pentru cei doi procurori propuși de Pivncieru pentru Parchetul General și DNA să fie dat în ajunul alegerilor parlamentare.

CSM a decis că pe 22 noiembrie, în cazul unei ședințe publice să anunțe avizul în cazul celor doi procurori.

Având în vedere propunerile adresate astăzi, 1 noiembrie 2012, de către ministrul justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii, de avizare a numirii procurorilor Niţu Tiberiu Mihail şi Irimie Ioan în funcţiile de Procuror General respectiv şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori, reunită în şedinţă, a decis, cu unanimitate de voturi, în baza art. 32 din Legea nr. 317/2004 privind CSM republicată cu modificările şi completările ulterioare şi a art. 21¹ alin 2 din Regulamentul privind transferul şi detaşarea judecătorilor şi procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecătorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecător aprobat prin HCSM nr.193/2006, că data intervievării celor doi candidaţi va fi 22 noiembrie 2012”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Joi dimineață, Ministrul Justiției a anunțat că a decis să propună pentru șefia Parchetului General pe Niţu Tiberiu Mihail, în timp ce pentru șefia DNA, Mona Pivniceru l-a propus pe Ioan Irimie.

Indiferent de avizul CSM, pozitiv sau negativ, cele două propuneri vor merge la Președintele României, Traian Băsescu care poate să accepte sau să refuze numirea celor doi.

>