Breaking news

Halucinant!!! Procurorii spun că le-au făcut un favor elevilor când au venit să-i ducă la audieri cu autocarul

Procurorul șef al Capitalei, Bogdan Staicu a spus că autocarele aduse la Liceul Dimitrie Bolintineanu au fost aduse doar pentru a facilita transportul elevilor la audieri.

procuror elevi bolintineanuExplicații halucinante ale procurorului șef al Capitalei cu privire la abuzurile comise vineri la prânz la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

Procurorul spune că le-a făcut un favor elevilor, prin aducerea autocarului la liceu pentru a-i duce la audieri ca să nu îi mai pună la cheltuieli de transport.

Interesul major a fost să nu perturbăm deloc proba de bacalaureat la limba română. Au fost descoperite sume de bani nejustificate asupra unor supraveghetori, în 5 sau 6 săli de clase în care se desfăşura examenul, mai multe suspiciuni de fraudă şi corupţie.  A fost găsită o listă cu numele a 16 elevi. Drept urmare, era necesară audierea persoanelor implicate în acest examen de bac, dat fiind faptul că ultima probă avea loc astăzi, vineri, astfel că unii elevi puteau fi pleca în vacanţă sau puteau avea examene. Dacă elevii au dorit să fie audiaţi astăzi, am făcut procese verbale cu data. În ce-i priveşte pe ceilalţi, intenţionam. Nu s-a renunţat la efectuarea de audieri, acum au loc audieri. Sunt 7 procurori. Circa 20 de elevi şi-au exprimat dorinţa de a participa la aceste audieri azi, ceilalţi vor fi citaţi începând de mâine, cu o pauză duminică.  Nu puteam tergiversa audierile, pentru că puteam perturba activitatea ulterioară a elevilor.  Autocarele au fost aduse acolo pentru a-i ajuta pe cei care au vrut să fie audiaţi astăzi. Existau audienţe, data era vorbită cu elevii, părinţii ştiau toate detaliile şi le puteau afla. În cazul în care o persoană nu se prezintă, poate fi adusă cu mandat de aducere. în situaţia noastră nu s-a urmărit acest lucru, ci s-a convenit data la care urma fiecare elev să fie audiat”, a spus Procurorul Bogdan Staicu.

Procurorul a spus că nu s-a emis niciun mandat de aducere pentru vreun elev și că aceștia au fost întrebați dacă vor să meargă la audieri.

Procurorul șef a spus că nu are informații cu privire la faptul că elevii ar fi fost ținuți cu forța în sălile de clasă.

În realitate, elevii au fost reținuți în sălile de examen circa două ore, împotriva voinței lor, find forțați să meargă la audieri.

Staicu a spus că vor fi audiați toți cei 250 de elevi care au susținut examenul de bacalaureat la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

Procurorul a spus că dintre cei 100 de elevi reținuți vineri, doar 20 au acceptat de bunăvoie să meargă azi la audieri la Poliția Capitalei.

Elevii sunt audiați în dosarul de fraudă la bacalaureat în care fosta directoare a Liceului Dimitrie Bolintineanu a fost arestată preventiv pentru trafic de influență.