Breaking news

Procurorii DNA au descins la Primăria Craiova, condusă de Lia Olguța Vasilescu

Procurorii DNA Craiova au descins joi dimineață la sediul Primăriei Municipiului Craiova, cât și la alte cinci sedii de firme, într-un dosar ce vizează deturnarea fondurilor europene.

dna - lia olguta vasilescuPrimăria Liei Olguța Vasilescu, prima primăriță din istoria Craiovei, a fost călcată de procurorii DNA, care caută dovezi privind fraudarea fondurilor europene.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014. În cursul zilei de 27 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în mun. Craiova, din care una este o instituție publică, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.