Breaking news

Procurorii DNA au descins la locuința lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea

Procurorii DNA au luat cu asalt, joi dimineață, locuința omului de afaceri, Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, în dosarul Microsoft, în care este acuzat că ar fi luat mită circa 8-9 milioane de euro.

dorin cocos - elena udrea - dnaProcurorii DNA efectuează joi dimineață 56 de percheziții în București și județul Ilfov, în dosarul licențelor Microsoft în care sunt anchetați nouă foști miniștri, acuzați de fapte de corupție.

Procurorii i-au făcut o vizită matinală și lui Dorin Cocoș dar și lui Remus Truică, fost șef de cabinet al premierului Adrian Năstase și la locuința lui Cătălin Harnagea, fost șef SIE. Și patronul NIRO, Dumitru Nicolae, un apropiat al clanului Băsescu, s-a trezit cu mascații la ușă. Dinu Pescariu, fost tenismen, implicat în intermedierea șpăgii, a primit și el vizita procurorilor DNA.

„În cursul zilei de 16 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 56 de locații situate în municipiul Bucureşti şi comune din judeţul Ilfov, având destinaţia de sedii de societăţi comerciale, de fundaţii sau domicilii ale unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Potrivit referatului de începere a urmăririi penale a celor nouă foști miniștri, trimis de DNA, la Parlament, Președenție și Parlamentul European se spune că Dorin Cocoș ar fi primit 8-9 milioane de euro, drept mită.

„Tot din discuţiile purtate am înţeles că sumele remise lui Dorin Cocoş au fost în cea mai mare parte remise în numerar, banii fiind retraşi numerar din Elveţia de Pescariu Dinu şi înmânaţi personal de acesta lui Dorin Cocoş. Din câte am auzit, Dorin Cocoş a primit 8,9 milioane euro, iar Gheorghe Ştefan circa trei milioane de euro. Tot în jur de trei milioane a primit şi Gabriel Sandu”, se arată într-un document al DNA.

În perioada în care Dorin Cocoș ar fi luat mită de la Microsoft, omul de afaceri era însurat cu Elena Udrea, actualmente candidat la președenția României din partea PMP.

>