Breaking news

Captură record de heroină în România realizată de procurorii DIICOT la Pitești

Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR – DCCO,  au destructurat un grup  infracţional organizat  transfrontalier, specializat în traficul de heroină.

droguri - diictotGrupul, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc – heroină, era constituit din 6 persoane, cetățeni români și albanezi.

Membrii grupării  au organizat procurarea cantităţii de 25  kilograme de heroină din Turcia, tranzitarea teritoriului României și transportul drogurilor de mare risc pe rută terestră către Germania.

La data de 21 aprilie 2013, procurorii D.I.I.C.O.T.  i-au    depistat  în flagrant delict  pe inculpați, pe raza municipiului Pitești,  în autoturismul cu care aceștia se deplasau,  fiind descoperite  drogurile de mare risc,  disimulate în portierele autovehiculului. Valoarea totală a cantității de 25 kilograme de heroina, având puritate 80%,  este de  500.000 Euro”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Procurorii D.I.I.C.O.T.   au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților și au solicitat  instanţei de judecată  arestarea preventivă a  acestora pentru o perioadă de 29 de zile.