Breaking news

Procurorii DIICOT au anihilat rețeaua de prostituție creată de Duță Radu

Interlopul Duță Radu care în ultimii ani a creat o rețea de prostituție cu minore, a fost prins și arestat de procurorii DIICOT Vaslui. 

diicot - prostitutieProcurorii D.I.I.C.O.T.  Vaslui împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au neutralizat activitatea infracțională a lui Radu Duță care trafica minore cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

”Duță Radu, 42 de ani, din Vaslui, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie – octombrie 2014, a săvârșit patru infracțiuni de trafic de minori. Inculpatul a racolat minore provenind în special din familii dezorganizate, parte dintre ele aflate în plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare – case de tip familial din municipiul Huși și orașul Negrești, județul Vaslui. Una dintre minorele racolate se afla internată în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități din Huși. Victimele erau cazate în locuința inculpatului și obligate să se prostitueze, întreținând raporturi sexuale, contra cost, cu clienți racolați tot de către inculpatul Duță Radu. Două dintre victimele minore identificate au fost oferite de către inculpat, în data de 22.10.2014, unor cetățeni de naţionalitate bulgară, pentru a întreţine cu aceştia raporturi sexuale, față de inculpat existând suspiciunea rezonabilă că a facilitat oferirea de droguri de risc victimelor. Conform probelor, activitatea infracțională desfășurată de inculpatul Duță Radu constituia singura sursă de venit a acestuia, după ce inculpatul s-a întors în țară din Franța, unde – conform propriei declarații – a executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

În data de 29 octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT – BT Vaslui, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui au percheziționat locuinţa inculpatului fiind ridicate înscrisuri ce servesc ca mijloace materiale de probă.

În urma audierilor și a probelor administrate, în data de 30 octombrie, procurorii DIICOT – BT Vaslui au dispus reținerea inculpatului Duță Radu,pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori și au solicitat instanței arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă.