Breaking news

Procurorii au solicitat suspendarea lui Mutu pentru un an

Adrian Mutu la Fiorentina (631)asd Adrian Mutu are șanse mari să nu ami joace fotbal  pentru un an, după ce procuratura antidoping CONI  a solicitat ca jucătorul Firoentinei să fie suspendat un an de zile din activitatea competițională.

„Procuratura Antidoping l-a deferit pe jucătorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, Tribunalului Naţional Antidoping din cadrul CONI, pentru recunoaşterea responsabilităţii privind încălcarea articolului 2.1 din codul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), în legătură cu depistarea sa pozitivă cu sibutramină, cu ocazia unor teste antidoping efectuate după meciul Fiorentina – Bari, disputat la Florenţa, pe 10 ianuarie, şi după partida Fiorentina – Lazio, ce a avut loc pe 20 ianuarie, cu consecinţa aplicării unei suspendări pe un an, potrivit articolului 10.4 al codului WADA”, se arată în comunicatul CONI.

Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI, iar atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B.

Mama lui Mutu a susţinut că jucătorul a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra.