Breaking news

Procurori, huidiuiți la Piatra Olt, după ce au întrebat localnicii cum au votat la referendum

Trei procurori au fost huiduiți la Piatra Olt, după ce au anchetat localnicii care au votat la referendum.

Viceprimarul orașului Piatra Olt, Robert Munteanu a declarat la Antena 3, că trei procurori au venit în localitate și au început să ancheteze șefii secțiilor de votare, cât și localnicii.

Inițial procurorii au solicitat angajaților primăriei să aducă președinții secțiilor de vot. În momentul în care li s-a spus că președinta unei secții de vot este în concediu, procurorii au solicitat să vină alți membrii ai comisiei de la referendum.

Pentru că niciun membru nu s-a prezentat la audieri, procurorii au plecat cu mașina de poliție prin localitate și au început să ancheteze localnicii.

Procurorii au început să bată pe la porți și au început să întrebe oamenii dacă au mers la vot, cum au votat și de ce au votat și dacă i-a instigat cineva să vină la vot.

La auzul acestor întrebări, un grup de localnici, deranjați de atitudinea procurorilor au început să-i huiduie pe aceștia.

În mod normal procurorii pot audia persoane doar după ce le trimit citații oficiale. Pentru a-i face să declare, procurorii i-au amenințat pe localnici că dacă nu vor să vorbeasc acum or să fie citați și chemați la București și or să îi coste mai mult.

Bistrița Nouă, o localitate din aria teritorial administrativă a orașului Piatra Olt este sub ancheta procurorilor, unde s-a organizat și acolo o secție de vot la referendumul din 29 iulie.

Viceprimarul din Piatra Olt a declarat la Antena 3 că procentul de vot la referendum a fost de peste 91% iar pe listele suplimentare au votat peste 700 de persoane.