Breaking news

Procuror implicat în evaziune fiscală. DNA o anchetează pe Angela Eugenia Nicolae pentru evaziune

Scandal de proporții în Parchetul General al României. Procurorul Angela Eugenia Nicolae este anchetată de DNA într-un dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu este de 50 milioane euro.

evaziune fiscala procuroriProcurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) autorizarea efectuării unor percheziții domiciliare la două locații și la locul de muncă unde își desfășoară activitatea un procuror cu funcție de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (șef birou).

La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea perchezițiilor, având în vedere că procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracțiuni de trafic de influență în formă continuată în favoarea unor reprezentanți ai societăților comerciale cercetate pentru evaziune fiscală. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au făcut demersurile necesare pentru identificarea bunurilor mobile și imobile, astfel încât să fie aplicate măsuri
asiguratorii”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

CSM a avizat și reținerea și arestarea  procurorului Angela Eugenia Nicolae deține funcția de șef birou.

”În şedinţa din data de 27 octombrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – percheziţia domicialiară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Angela – Eugenia Nicolae – procuror  şef  al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe – altele decât  Phare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii DNA desfășoară cercetări într-o cauză penală complexă privind infracțiuni de corupție și evaziune fiscală care implică un mare număr de persoane constituite într-un grup infracțional organizat.

În cursul dimineții au loc 160 de percheziții domiciliare la sediile unor firme și locuințe din București și din județele Prahova, Giurgiu, Arad, Călărași și Ialomița. Cauza vizează activitatea a peste 100 de firme românești și străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăți comerciale români și străini, avocați, contabili, angajați ai Ministerului Finanțelor Publice.
Dintre persoanele implicate, față de un număr de peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 50 milioane euro.

La acțiune, procurorii sunt sprijiniți de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) precum și de angajați ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, IGPR și ai ANAF dar și de SRI.

Angela Eugenia Nicolae ocupă funcția de procuror la Serviciul de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe, delegată în martie 2012 de către Kovesi, ca procuror șef Biroul de relații internaționale și programe, altele decât programele Phare.

În această rețea infracțională ar fi implicat și senatorul PSD, Nicolae Bădălău. Acesta a confirmat la Antena 3 că a fost citat la DNA pentru audieri la ora 14.00.