Breaking news

Procesul unei națiuni

dreptateProcesul presupusului “creier” al atentatului din Statele Unite din 11 septembrie 2001, Khaled Cheikh Mohammed, și al altor patru complici a stârnit controverse în Congresul american, ce au ajuns până la Casa Albă.

Deși la jumătatea lunii noiembrie se anunța că aceștia vor fi aduși în fața unui tribunal civil din New York, președenția a anunțat de curând că au început deja discuțiile pentru evaluarea mai multor opțiuni alternative, deoarece un poces la Manhattan ar putea fi interzis de către Congres sau contestat de către autoritățile locale din cauza siguranței și a costurilor exorbitante (se vorbește de aproximativ 200 de milioane de dolari pentru securizarea întregului cartier). Se iau astfel în considerare o insulă nelocuită din apropiere de Manhattan sau anumite structuri militare, care ar garanta o mai mare siguranță.

Transferați la baza navală americană din Cuba în septembrie 2006, după mai mulți ani petrecuți în închisorile secrete CIA, cei cinci bărbați au fost inițial trimiși în fața unui tribunal militar în 2008. La sfârșitul săptămânii trecute însă, un purtător de cuvânt a confirmat că și președintele ar rămâne la alegerea unui proces civil.

>