Breaking news

Procesul de implant dentar explicat pas cu pas

 

Un implant dentar este o procedură medicală complexă și specializată care implică înlocuirea unui dinte lipsă sau a unor dinți cu un dispozitiv artificial ancorat în osul maxilarului sau mandibulei. Aceste implanturi dentare sunt proiectate pentru a fi soluții permanente și durabile pentru pacienți, oferind atât beneficii estetice, cât și funcționale. În acest articol, vom explora procesul de implant dentar pas cu pas și vom discuta despre importanța unei clinici stomatologice de încredere, precum Clinica Cris Smile, în acest demers.

Când ar trebui să apelăm la un implant dentar

Implanturile dentare reprezintă o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă sau a celor compromiși, dar cum știți când este momentul potrivit să apelați la un implant dentar? Există câteva situații comune în care această procedură poate fi considerată:

 1. Dinți lipsă

Unul dintre cei mai evidenți indicatori pentru un implant dentar este absența unui dinte sau a mai multor dinți. Dacă ați pierdut dinți din cauza cariilor, a traumatismelor sau a altor probleme dentare, implanturile dentare pot oferi o soluție permanentă și estetică pentru a înlocui acești dinți lipsă.

 1. Dificultăți la mestecare

Dacă simțiți dificultăți în mestecarea alimentelor datorită dinților lipsă sau a dinților slăbiți, un implant dentar poate îmbunătăți semnificativ funcționalitatea masticatorie. Cu dinții înlocuiți corespunzător, veți putea mânca confortabil și veți putea savura din nou alimentele preferate.

 1. Pierderea densității osoase

După pierderea unui dinte, osul maxilarului sau al mandibulei poate începe să se atrofieze în zona respectivă. Aceasta poate duce la resorbția osoasă și la slăbirea structurii maxilarelor. Implanturile dentare previn acest proces, deoarece osul se întărește și crește în jurul implantului.

 1. Proteză dentară nesatisfăcătoare

Dacă aveți deja o proteză dentară și sunteți nemulțumit de aceasta din cauza instabilității, a disconfortului sau a altor probleme, implanturile dentare pot fi o alternativă mai bună și mai confortabilă. Acestea oferă stabilitate și funcționalitate superioară în comparație cu protezele tradiționale.

 1. Dificultăți în vorbire

Pierderea unui dinte sau a mai multor dinți poate afecta pronunția și vorbirea. Un implant dentar corect plasat și o coroană dentară personalizată pot contribui la ameliorarea problemelor legate de vorbire și la restaurarea unei pronunții corecte.

 1. Estetică dentară

Pentru mulți oameni, aspectul zâmbetului este extrem de important. Dacă sunteți nemulțumit de aspectul dinților dvs. din cauza dinților lipsă sau slăbiți, implanturile dentare pot reda un zâmbet frumos și natural. Coroanele dentare atașate implanturilor sunt personalizate pentru a se potrivi cu restul dinților, oferind un rezultat estetic deosebit.

 1. Dorința de a evita protezele dentare mobile

Multe persoane nu doresc să poarte proteze dentare mobile, deoarece acestea pot fi incomfortabile și pot necesita întreținere constantă. Implanturile dentare oferă o alternativă fixă, eliminând necesitatea de a scoate și curăța protezele mobile.

Clinica Cris Smile

Cris Smile este o clinică stomatologică de încredere situată în sectorul 4 al Bucureștiului, cunoscută pentru abordarea sa atentă și personalizată față de fiecare pacient. Cu o echipă de medici stomatologi și specialiști ortodonți dedicați și experimentați, Clinica Cris Smile oferă o gamă largă de servicii stomatologice, inclusiv implanturi dentare, aparate dentare și stomatologie pentru copii.

Servicii oferite de Clinica Cris Smile:

 1. Implanturi dentare: Pentru pacienții care au nevoie de înlocuirea dinților lipsă, Cris Smile oferă servicii complete de implantologie dentară, folosind tehnologii moderne și materiale de înaltă calitate.
 2. Aparate dentare: Pentru corectarea aliniamentului dentar la copii și adulți, clinica oferă servicii ortodontice personalizate, inclusiv aparate dentare tradiționale și opțiuni invizibile.
 3. Stomatologie copii: Echipa de medici stomatologi pediatrici de la Cris Smile se asigură că copiii primesc îngrijire specializată și prietenoasă, pentru a dezvolta obiceiuri sănătoase de igienă orală încă de la o vârstă fragedă.

Pasul 1: Evaluarea inițială

Procesul de implant dentar începe cu o evaluare inițială a stării dumneavoastră dentare. Un medic stomatolog sau un specialist în implantologie dentară va efectua o examinare amănunțită și va utiliza tehnologii avansate, cum ar fi radiografiile și scanările CBCT (Computerized Tomography) pentru a evalua calitatea osoasă și pentru a planifica procedura.

Pasul 2: Planificarea tratamentului

După evaluarea inițială, se va crea un plan de tratament personalizat. Acest plan va include detalii despre numărul de implanturi necesare, locația acestora și tipul de implanturi care vor fi utilizate. Planificarea adecvată este esențială pentru succesul procedurii.

Pasul 3: Intervenția chirurgicală

Implantul dentar este plasat în osul maxilarului sau al mandibulei în timpul unei intervenții chirurgicale. Această procedură poate fi realizată sub anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului. Un mic orificiu este creat în osul maxilarului sau al mandibulei, iar implantul este introdus în acesta. După aceasta, se poate aplica o coroană temporară pentru estetica și funcționalitatea imediată.

 

 

Pasul 4: Perioada de vindecare

După intervenția chirurgicală, urmează o perioadă de vindecare care permite implantului să se integreze ferm în osul din jur. Această perioadă poate dura câteva luni, în funcție de fiecare caz în parte. Medicul stomatolog va monitoriza procesul de vindecare și va verifica starea implantului periodic.

Pasul 5: Fixarea coroanei definitive

Odată ce osul s-a vindecat și implantul s-a integrat cu succes, se va crea o coroană dentară definitivă, personalizată pentru a se potrivi perfect cu restul dinților. Aceasta va fi fixată pe abutmentul implantului, oferind un zâmbet estetic și funcționalitatea normală a dinților.

Pasul 6: Îngrijirea continuă

După finalizarea implantului dentar, este esențial să mențineți o igienă orală riguroasă și să efectuați vizite regulate la medicul stomatolog pentru a vă asigura că implantul și dinții dumneavoastră sunt sănătoși și bine întreținuți.

De ce să alegeți Clinica Cris Smile pentru implanturi dentare

Clinica Cris Smile oferă un mediu prietenos și profesionist pentru pacienți, cu o echipă de medici experimentați și echipamente de ultimă generație pentru tratamentele stomatologice. Abordarea personalizată, planificarea atentă a tratamentului și angajamentul față de calitatea serviciilor îi fac să fie un partener de încredere pentru oricine are nevoie de implanturi dentare sau alte tratamente stomatologice.

Procesul de implant dentar este o procedură complexă, dar extrem de eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă și restabilirea unui zâmbet frumos și sănătos. Alegerea unei clinici stomatologice de încredere, precum Clinica Cris Smile, este esențială pentru a vă asigura că veți beneficia de cele mai bune servicii și rezultate optime în ceea ce privește implanturile dentare.

Cauți Cabinet stomatologic sector 4? Alege Cris Smile!

 • Strada Nasaud 68A, sector 5, Bucuresti
 • 0723918404
 • rahova@cris-smile.ro
>