Breaking news

Proceduri și tratamente stomatologice pentru dinți perfecți ca la Hollywood

Vedetele de la Hollywood, starurile, cântăreții renumiți și în general toți cei care apar la televizor într-un mod sau altul tind să aibă dinți albi, uniformi și cu un aspect perfect. Acest lucru se datorează medicilor stomatologi care au grijă de dinții lor, îndreptând malocluziile, apelând la albirea dentară sau aplicând fațete. Ce poți face și tu pentru a te bucura de o dantură impecabilă, precum a celor pe care îi admiri?

Celebritățile nu s-au născut cu dinți perfecți

Când te uiți la actorii preferați, ai impresia că sunt perfecți. Adevărul e că acestea sunt doar aparențe. Înainte de a deveni celebri, mulți aveau dinți neuniformi și imperfecți. Dar de ce acum au o dantură impecabilă? În primul rând, pentru că au mare grijă de dinții lor, vizitând regulat cabinetele stomatologice.

În primul rând, o celebritate nu își poate permite carii. Nu numai din cauza esteticii, ci și pentru că lipsa chiar și a unui singur molar poate afecta întreaga dentiție. Dinții adiacenți cavității tind să se deplaseze și se poate ajunge la malocluzie și perturbarea esteticii zâmbetului. Cea mai bună soluție pentru reconstrucția unui dinte este un implant dentar care înlocuiește rădăcina pierdută și constituie fundația coroanei, adică partea vizibilă a dintelui.

Detartrajul și albirea dinților – două proceduri obligatorii pentru dinți perfecți

Se poate scăpa de depunerile superficiale și decolorarea de pe dinți folosind tratamente de igienizare, adică detartraj și sablare. Astfel de tratamente sunt recomandate persoanelor care beau multă cafea, ceai sau fumează. Și după cum bine știi, multe dintre vedete sunt dependente de cofeină și nicotină. De aceea, se decid adesea să se supună unor astfel de tratamente în cabinetele stomatologice.

Există numeroase metode de albire a dinților. Unele necesită mult timp, așa cum sunt benzile de albire, ale căror rezultate vor fi vizibile în aproximativ două săptămâni. Dar sunt și metode rapide, precum utilizarea unor geluri de albire și o lampă specială. Tratamentul durează aproximativ 45 de minute, iar dinții ajung și cu 8 nuanțe mai albi.

Pentru cei care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute, există o soluție – și anume fațetele dentare, care vor schimba radical aspectul danturii.

Sunt totuși și staruri care au apelat la alte soluții, precum un aparat dentar, ale căror beneficii sunt numeroase, atât pe partea estetică, cât și din punct de vedere funcțional.

A avea grijă de dantura ta nu este un lucru imposibil sau dificil de realizat, de aceea, acum poate fi cel mai bun moment pentru a-ți face o programare la un cabinet stomatologic pentru a stabili cu medicul dentist care sunt cele mai bune soluții pentru tine.