Breaking news

Probleme cu balamalele laptopului? Apeleaza la specialistii in reparatii laptop

reparatii laptop

Cu toate ca modelele de laptopuri devin din ce in ce mai performante si din ce in ce mai rezistente, odata cu folosirea constanta a unui laptop exista riscul de a avea probleme cu anumite parti componente si cu anumite periferice ale laptopului. Intre acestea se numara si defectiunile care pot sa apara in cazul balamalelor care fac posibila inchiderea si deschiderea display-ului.

Atunci cand ai probleme cu balamalele laptopului, este recomandat sa te adresezi unui service autorizat pentru reparatii laptop. In acest mod ai certitudinea ca cele mai eficiente si rapide solutii pentru remedierea defectiunilor respective vor fi luate.

Alcatuirea si rolul balamalelor unui laptop

In momentul in care discutam despre balamalele unui laptop avem in vedere acele parti componente care au rolul de a sustine display-ul in pozitie verticala atunci cand folosim laptopul, dar si de a permite manevrarea display-ului pentru a deschide si a inchide laptopul. Balamalele unui laptop sunt alcatuite din tija care tine display-ul si partea de sustinere a ansamblului reprezentat de capac si de display-ul laptopului.

In cazul balamalelor unui laptop putem intalni doua variante, si anume cele cu tije detasabile si cele cu tije capsate la nivelul balamalelor. Atunci cand vorbim despre eventuale probleme sau defectiuni cu balamalele unui laptop, avem in vedere de cele mai multe ori ruperea acestora in punctul de imbinare cu tijele display-ului. Cu toate ca vorbim de cele mai multe ori de balamale confectionate din metal si care sunt rezistente, exista si situatii in care se poate ajunge la ruperea balamalelor.

Daca acele situatii in care balamalele se rup sunt relativ rare, exista situatii foarte des intalnite in care sunt rupte acele puncte de prindere care fixeaza balamalele in carcasa unui laptop. Cauza acestor defectiuni poate sa se datoreze faptului ca piulitele care insurubeaza balamalele in zonele de prindere sunt lipite cu plastic turnat, iar acestea pot sa iasa odata cu trecerea timpului sau pot produce ruperea plasticului prin prisma presiunii ridicate generate de balamale in zona de prindere.

Fie ca vorbim despre ruperea acestor prinderi la nivelul capacului display-ului, fie ca vorbim despre ruperea acestora in partea inferioara a carcasei, atunci cand astfel de situatii se intampla este nevoie sa apelezi la profesionistii in reparatii laptop.

Servicii profesionale pentru reparatii balamale laptop

Daca in anumite situatii si cazuri poti opta pentru rezolvarea pe cont propriu a eventualelor defectiuni sau probleme aparute la laptop, in cazul in care defectiunea vizeaza balamalele laptopului este recomandat sa te adresezi unui service specializat. Intr-un astfel de service vei beneficia de personal calificat si cu experienta pentru remedierea oricarei situatii, indiferent daca balamalele laptopului sunt rupte sau daca prezinta desprinderea elementelor din plastic.

Amanarea rezolvarii problemelor cu balamalele inseamna riscul de a aduce daune mai mari pentru alte parti componente ale laptopului. In acest sens este recomandat sa te adresezi unui service pentru reparatii laptop de indata ce observi o defectiune sau o problema cu balamalele laptopului.

In caz contrar pot sa se iveasca situatii precum deconectarea cablurilor care conecteaza display-ul si placa de baza sau spargerea carcasei in mai multe puncte. In momentul in care apelezi la un service autorizat pentru schimbarea balamalelor, vei beneficia de garantie atat pentru manopera, cat si pentru piesele de schimb. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca piesele de schimb sunt originale si potrivite pentru modelul de laptop cu care te-ai prezentat in service.

Pentru toti aceia care au nevoie de remedierea defectiunilor survenite la balamalele laptopului, compania Computer SHOP & Service LAPTOP poate fi oricand cea mai buna alegere pentru reparatii laptop in Bucuresti. Mai multe informatii sunt disponibile pe servicecomputer.ro.

 

>