Breaking news

Pro TV, scos din rețeaua de cablu Romtelecom Dolce

Anul 2013 vine cu vești proaste pentru abonații Romtelecom. Compania a nunțat că din 3 ianuarie va scoate din gripă postul PRO TV.

protvDecizia a fost luată ca urmare a faptului că Romtelecom nu s-a înțeles cu Pro TV în privința sumei de bani pe care trebui să o plătească televiziunii pentru retransmisie.

Mai exact, Pro TV a cerut 12 milioane de euro pe an de la Romtelecom pentru retransmisie, deși până acum primea doar 4 milioane de euro.

Și nu doar PRO TV nu va mai fi retransmis pe Romtelecom Docle, ci toate canalele aflate în portofoliul trustului Pro.

Romtelecom şi ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom. Având în vedere că, până la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV România şi VH1”, se arată într-un comunicat de presă al Romtelecom.

Pro TV spune că: În decursul negocierilor începute în luna septembrie, ROMTELECOM nu şi-a arătat disponibilitatea de a plăti pentru canalele PRO TV un preţ care să exprime valoarea corespunzătoare pe care canalele PRO TV o reprezintă în preţul plătit de fiecare abonat ROMTELECOM.

PRO TV regretă această situaţie şi îşi informează telespectatorii asupra alternativelor de recepţionare a canalelor PRO TV: semnalele terestre pentru canalul PRO TV.

„Succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea PRO TV şi a altor canale româneşti, care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare. PRO TV face în fiecare an investiţii masive în conţinut pentru a satisface aşteptările telespectatorilor. Este corect ca valoarea acestui conţinut, pentru care distribuitori precum ROMTELECOM obţin venituri din abonamente, să se reflecte în preţul pe care furnizorii acestor servicii îl vor plăti de acum înainte PRO TV”, a declarat Anca Budinschi, Director General PRO TV SA.

Astfel din 3 ianuarie 2013, abonații Romtelecom nu vor mai recepționa 11 canale ale trustului Pro: Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Acasă Gold, sport.ro, MTV, VH1, Pro TV International.