Breaking news

Pro TV criticat pe internet pentru felul în care a realizat finala “Românii au talent”

Site-urile de ştiri abundă în comentarii critice asupra modului în care Pro TV a organizat finala “Românii au talent”. Atât unii jurnalişti, cât şi o parte dintre cititori îşi exprimă indignarea cu privire la faptul că abilităţile concurenţilor au fost trecute în plan secund, iar accentul s-a pus pe imagine şi pe regie.

pro_tv_romanii_au_talentDintre toţi cei 12 finalişti de la “Românii au talent”, Pro TV a ales ca Adrian Ţuţu să încheie finala, fiind sprijinit de organizatori cu un spectacol de imagine şi sunet, de care ceilalţi participanţi nu au beneficiat.

Show-ul pus la punct de organizatori pentru tânărul pasionat de hip-hop a fost o adevărată defilare în forţă, a unui întreg corp-ansamblu, echipat cu drapele naţionale şi tobe. De asemenea, în timpul numărului prezentat de echipa Pro TV şi de Adrian Ţuţu a fost utilizat imnul naţional al României.

La popul opus, ceilalţi participanţi au avut asigurate numere de balet menite să le încurce prezenţa scenică (Narcis Iustin Ianău), numai backing vocals (Valentin Dinu) sau figuranţi aflaţi în trecere prin cadru (Valentin Luca).

Multe dintre persoanele care şi-au exprimat opiniile pe internet consideră că participanţii la concurs nu au primit şanse egale, iar organizatorii nu au fost de bună credinţă la momentul conceperii şi realizării emisiunii. Mai jos sunt câteva dintre opiniile jurnaliştilor şi ale cititorilor.

Tudor Andrei, jurnalist ziarulring.com:

“Lovitură de teatru la competiţia Pro TV „Românii au talent”! Nici Narcis Iustin Ianău şi nici Valentin Dinu, principalii favoriţi, n-au reuşit să pună mâna pe marele premiu de 120.000 de euro, cei doi reuşind ,simbolic, locul doi, respectiv trei. Rezultatul a strarnit numeroase controverse, atat forumurile cît şi retelele de socializare fiind asaltate de mesaje de protest.”

Olimpia Filip, jurnalist adevarul.ro:

“Narcis Iustin Ianău, «ciocârlia Bacăului» s-a clasat pe locul doi în finală. Acesta a fost devansat de Adrian Ţuţu, numit de Andra «Eminem de România». Claudia Vasilache, profesoara de canto a lui Narcis Ianău, a declarat pentru Adevărul că prestaţia lui Narcis din finală a fost una de excepţie. «Pentru cine cunoaşte muzică este clar că piesa <Fantoma de la operă>, interpretată de el, a fost foarte bună. Narcis a avut mişcare scenică şi expresivitate în interpretare», a afirmat profesoara Vasilache.”

Cititor ziarulring.com:

“Adrian Ţuţu avea tot dreptul să aibă aprecierea publicului. Dar toată şarada a fost manipulată mizerabil de Pro TV. În timp ce Narcis Iustin a avut un show dificitar la capitolul imagine, din cauza celor care au făcut regia emisiei, Adrian Ţuţu a primit ca dar din partea realizatorilor un show de Eurovision. Voturile le-a primit showul, nu vorbitorul de pe scena. Este pur şi simplu mizerabilă modalitatea în care cei de la Pro TV au regizat totul şi au reorientat atenţia de pe talentul autentic al participanţilor, inspre imaginea puternică a drapelurilor insoţite de imnul naţional. Aşa ceva nu se face dacă se doreşte luptă egală între concurenţi. Este cu atât mai revoltator cu cât în joc erau visurile a doi adolescenţi, care ar fi trebuit să primească şanse egale în faţa publicului. E pacat de Dumnezeu sa lovesti în asemenea manieră în speranţele unui copil, care mai are şi un talent rarisim.”

Cititor mediafax.ro:

“Păcat de emisiunea asta că o face Pro TV şi îşi bate joc de ea, ne-am facut de râs. Nu am nimic cu Tutu, dar nu are niciun talent. S-a dovedit încă o dată în ţara asta că talentele nu au loc şi câştigă doar mila.”

Cititor mediafax.ro:

“Până la urmă ce talent are ăsta de a câştigat? Latră ca Eminem în microfon? Asta e un talent? Sau poate a fi orfan e un talent? N-am nimic cu omu’, bravo lui că se descurcă cum poate, dar ce talent e ăsta: talent de supravietuitor în jungla numită România?”