Breaking news

PRM nu poate participa la europarlamentare. Tribunalul a respins contestația lui Vadim

loading...

Tribunalul București a respins, duminică, ca neîntemeiată, contestaţia lui Corneliu Vadim Tudor privind candidatura PRM la alegerile europarlamentare.

vadim tudor - prmVești proaste pentru Vadim și partidul său. Nu vor putea candida la alegerile europarlamentare. Tribunalul București i-a respins contestația cu privire la decizia Biroului Electoral Central privind respingerea listei PRM pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Însă Vadim mai are o șansă. Decizia de azi a Tribunalului București nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti care va da o decizie definitivă în cel mult două zile de la înregistrarea cererii, dar nu mai târziu de 15 aprilie.

“În 27 martie, când la orele 13.00, noi am depus lista cu 225.000 de semnături, puteam depune şi mai multe, dar era inutil, până la ora 24.00, când a încheiat lucrările BEC-ul, erau 11 ore. Aveau timp să recepţioneze listele, nişte oameni din corpul lor tehnic au verificat, nu puteau să vadă că e o inadvertenţă, că e o chestiune minoră? Ne spuneau şi le remediam, cum au făcut şi cu alte partide, dar nouă nu ne-au spus. Pentru reaua lor credinţă vor plăti chiar penal”, spunea Corneliu Vadim Tudor, în faţa jurnaliştilor, vineri, la Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul București a respins și contestația lui Gheorghe Funar tot cu privire la decizia BEC de a respinge candidatura PRM la europarlamentare.

Și Noua Republică a primit o decizie nefavorabilă din parte Tribunalului București în privința candidaturii la europarlamentare.

BEC a respins, în 2 aprilie, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare în numele PRM de Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar, precum şi cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Român şi Noua Republică, Partidul Alianţa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale. Totodată, în şedinţa BEC a fost respinsă candidatura independentă a lui Mircea Diaconu și Dănuț Liga.

loading...