Breaking news

Privatizarea Cupru Min, reluată după obținerea avizelor de mediu

loading...

Ministerul Economiei va relua procedura de privatizare a companiei Cupru Min Abrud, doar după obținerea avizelor de mediu.

Vineri, Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu a spus că privatizarea Cuprumin Abrud se va face doar după ce se va primi avizul de mediu. Ministrul a spus că în cazul în care nu se va găsi un investitor compania ar putea fi preluată de CJ Alba.

În cazul în care la Cuprumin Abrud nu găsim un investitor care să reia la sfârşitul acestui an exploatarea minieră de la Abrud, ne gândim şi avem prevăzut şi în programul de guvernare al USL, ne gândim la preluarea acestei societăţi de către Consiliul Judeţean Alba astfel încât să atragem fonduri europene pentru a dezvolta această societate şi pentru a o pune pe picioare şi a o eficientiza. Până atunci, în maxim o lună, o lună şi jumătate, parcurgând etapele legale vom introduce managementul profesionist. În prezent, ce se întâmplă la Cuprumin Abrud, pe informaţiile pe care le am şi am dispus un control acolo, are loc o scurgere de bani către clientela PDL-istă din zonă şi care încă se mai află la conducerea acestei societăţi”, a spus Chiţoiu.

Ministrul Economiei a spus că atât în cazul societăţii din Abrud, cât şi în cazul exploatării de la Roşia Montană, statul este interesat “ca aceste zone să fie exploatate din punct de vedere economic eficient”.


 

loading...