Breaking news

Prinţul Charles a lansat o fundație în România care-i poartă numele

Prinţul Charles a lansat marţi, propria fundaţie în ţara noastră, la Viscri, în judeţul Braşov, fundație care-i poartă numele.

printul charlesFundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă care urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura şi dezvoltarea durabilă.

Prinţul Charles a declarat, marţi, la Viscri, în judeţul Braşov, că a ales să-şi lanseze o fundaţie în România pentru că iubeşte această ţară şi pentru că a avut o stră-stră-străbunică din Transilvania, adăugând că speră să contribuie ”măcar puţin” la crearea de locuri de muncă în zonă.

”Sunt foarte bucuros pentru că după toţi aceşti ani m-am gândit că ar fi bine să am propria mea fundaţie aici. Aşadar, sunt foarte încântat că o vom lansa astăzi, aici în Viscri, şi sper să putem folosi această locaţie pentru educarea şi dezvoltarea celor de aici şi sper să contribuim măcar puţin să ajutăm la crearea de locuri de muncă“, a spus Prinţul Charles.

Pe lângă casa din Viscri, Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales din Marea Britanie mai deţine o proprietate în Valea Zălanului, în judeţul Covasna.

Alteţa Sa Regală a încurajat achiziţionarea acestor proprietăţi în dorinţa de sprijini păstrarea patrimoniului şi protejarea peisajelor naturale unice din Transilvania. Cele două proprietăţi – administrate de Contele Kalnoky şi soţia sa Anna – sunt deschise publicului şi pot fi închiriate, iar profitul generat este folosit exclusiv pentru activităţile caritabile ale Fundaţiei Prinţul de Wales”, potrivit comunicatului oficial al staff-ului Prințului Charles.

Prinţul Charles se află în aceste zile în România, iar duminică s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu Preşedintele României Klaus Iohannis.

O bună parte a activităţilor noii fundaţii vor avea loc la Viscri, proprietatea deţinută de moştenitorul coroanei britanice urmând să fie restaurată şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania.

Fundaţia Prinţul de Wales va oferi la început cursuri de restaurare atât pentru comunităţile locale, cât şi pentru studenţi şi ucenici din străinătate. La finalul cursurilor, ucenicii vor primi din partea Fundației un certificat dar și o trusă cu ustensile.

Centrul va avea o sală de conferinţe unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare ”ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an”.

Fundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă cu scop educativ, care sprijină păstrarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă, fiind guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiţi de Prinţul de Wales. În prezent, membrii Board-ului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson şi Contele Kalnoky, iar director executiv este Aura Woodward, născută în România.

Prinţul de Wales este patron al Transilvania Fest – un târg de produse locale, cultură şi meşteşuguri din zona Transilvaniei, dar şi patron al Faure-Alderson Romanian Appeal – o organizaţie caritabilă ce ajută adulţi şi copii care suferă de boli psihice. Prinţul Charles este preşedinte sau patron al peste 420 de organizaţii caritabile, 14 dintre acestea formând grupul The Prince’s Charities.

 

 

 

>